Äntligen en dag utan träning, en dag då jag hann gå in i de fräscha butikerna i Boarp på vägen hem och frossa i fiskaffären, kötthallen och grönsakshallen. Så mycket fräscha o goda produkter. Jag bunkrade upp med fisk, kött o grönsaker så att vi klarar oss tills vi åker, om 6 dagar….
Till middag ikväll blev det stekt torskfilé som var så färsk o mjäll att den bara ramlade isär. Paneringen hoppar vi över i det här hushållet. Istället serverades torsken med äggsmör. Kokta, hackade ägg som man blandar med smält smör, underbart, ljuvligt gott!
Jag provade också Birgitta Höglunds recept på Ratatouille. Det var första men inte sista gången. Definitivt ett nytt favorittillbehör till köttet. Det blir mycket också så man kan frysa in lagom portioner att senare ta med till jobbet.
Ratatouille
½ Aubergine1 liten Zucchini
1 gul Lök
1 Vitlöksklyfta
2 Tomater
½ röd och ½ grön Paprika
½ tsk torkad Timjan
1 tsk färsk, hackad Rosmarin
1 msk Chilisås
1 dl vitt Vin
2 msk Kycklingbuljong
2 msk Smör
1 msk Olivolja
Havssalt och nymald Vitpeppar
Skär grönsakerna i jämnstora bitar. Bryn smör och olja, rör ner aubergine och zucchini. Salta och låt dem bryna 5 minuter så de får lite färg.
Tillsätt lök, låt fräsa med en stund. Rör så i tomat, paprika, peppar och örter. Fräs i 5 minuter och häll så på vin och fond. Låt puttra på svag värme i en halvtimme.
Ja det var dagens LCHF-måltid!
Oj men det där ser ju väldigt gott ut =) mums ju haha... ser att du har en bild på Gunilla haha haha, jag har en passion av hat till den kvinnan... haha =) ha en bra kväll, kram
SvaraRaderaJa en passion av hat e väl det enda man kan ha till henne, hon e obehaglig!
RaderaOj så gott. Skulle vilja testa den där ratttaaaa....vad det nu heter.
SvaraRaderaKRAM
Låter gott...kanske ska tina torsken i min frys. ;)
SvaraRaderaHoppas du får en bra fredags kväll. =) kram
SvaraRadera