torsdag 1 november 2012

Några funderingar av en jojo-bantande gästbloggareJag är den eviga jojo-bantaren. Jag börjar i stort sett att banta VARJE måndag - för att sedan ge upp igen under onsdagen. Det i sin tur skapar ett sug, ett sug efter att ”hinna äta” allt innan den nya starten nästkommande måndag går av stapeln. Så jag ”passar på” resten av veckan. Jag vet att det är fel, fel, fel … men jag kan inte låta bli.

Varje gång jag når min trivselvikt så tror jag att det är ”sista gången” som jag tillät mig själv att bli fet. Jag TROR verkligen att det är så. Att jag inte kommer hamna där igen. Att jag kommer stoppa det i tid. Men plötsligt står jag där igen och rotar igenom garderober och lådor och ingenting passar. Samt känslan av ett dåligt samvete. Jag provar ”snyggjeansen” som satt så gott som perfekt för en vecka sedan (efter mens och ägglossning naturligtvis) för att inse att Barbapapa-kroppen är tillbaka. Den har återigen tagit skepnaden av Jabba the Hut på överkroppen och benen är så stela i jeansen att det kommer vara omöjligt att sitta ner i dem. Fan. Nu igen? Hur gick det här till egentligen?
Jag kanske ska testa LCHF jag också? Jag menar, jag har ju redan ätit det hur länge som helst utan att ENS veta om det och det tycks fungera bra för Yoyce (och hennes funderingar). Fast det är klart, jag lägger ju till kolhydrater. Vad menar ni? Kan man inte göra det? Det gjorde jag ju med viktväktarna. Åt massor av kolhydrater och skumgodis. Man räknar väl bara bort poängen? Eller? VA? Menar ni att det INTE är BRA att lägga alla poäng i en korg och trycka i sig hela dagsransonen på en påse skumgodis? Nä hä. Okej då.

Kanske ska skaka i mig lite pulvershakes av någon sort? Nutrilett smakar väl som O’boy? Vänta nu, har de inte goda bars numera? Ett par med jordnötssmak eller kolasmak slinker väl ner till fredagsvinet? Man kanske kan köra LCHF + viktväktarkost under veckodagarna och sedan ”festa till” med att Nutriletta som f-n hela helgen? Vad tror ni? Äh, jag börjar på måndag.
/ Cheeky Jojo-bantare som gästfunderar 

Titta gärna in hos Cheeky Malin, man blir alltid glad av att läsa hennes inlägg/Yoyce
6 kommentarer:

 1. Det fanns en tid i mitt liv när jag behövde bli av med uppåt 20 kg, och jag körde samma metod ungefär. Bantade redigt måndag till fredag. På fredag eftermiddag firade jag veckans framgång med ett besök på lokala fiket. Många kalorier! Sen hade jag dåligt samvete hela helgen innan jag började om igen på måndagen. Behöver jag tillägga att vikten var konstant hela den här perioden? Jag var en usel bantare.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är alltid som smalast och mår som bäst när jag "skiter" i det (samt rör på mig). Just nu sitter jag mätt och nöjd efter en macka. Lika bra att ta tag i det...på måndag!

   Radera
 2. hahhaha......Ja du Malin du är för go! Jag tycker nog att du ska gå en "kurs" hos Yoice. Hon är fenomenal på det där.

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har redan snott några av hennes goda recept, så hon får gärna hålla lektioner åt mig! ;)

   Radera
 3. Skulle nog också behöva en kurs eller något...Vet inte ens vad LCHF är. Varje gång jag bestämmer mig för att gå ner i vikt går jag upp lite istället, men när jag VERKLIGEN bestämt mig brukar jag alltid gå ner de 5 kg de oftast rör sig om. Fast det är klart...det är ganska länge sedan nu...:)
  Trevlig blogg!(Tittar in via Malin)
  Ha en fin helg!
  ☼☼☼

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar min blogg, är glad att tittar in! Välkommen tillbaka!

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!