torsdag 1 november 2012

Tankar från en flygplats

PhotoGrid_1351765959501

Ja nu är vi äntligen framme. Så skönt, det känns som att komma hem. Hem till syrran. Om jag inte räknar fel så är det nog 11:e gången i mitt liv som jag är hår. Då förstår ni att det känns som att komma hem.

Jag kan inte låta bli att fascineras av hur människor beter sig på en flygplats! När man ska borda planet så ropar de upp vilka som står på tur. “Nu får rad 35-48 borda planet”. ÄNDÅ så är det en massa människor som tränger sig och som INTE siter på de raderna de ropat upp! Jag hånler inombords när de får gå tillbaka o sätta sig igen. Hur dum kan man va liksom? Det e ju inte så att någon annan kan ta ens plats? Man har ju redan en plats bokad? Planet avgår ju inte tidigare bara för att alla tränger sig?

När man ska av planet är det samma fenomen. Alla reser sig direkt när “fäst säkerhetsbältena” släcks. Då måste ALLA ut i gången direkt o lyfta ner sina handbagage som  är så stora så de knappt får plats i bagagehyllan. (Alla dessa stora resväskor till handbagage är ett ofog tycker jag.) Sen ska alla stå i gången o vänta på att ta sig ut så fort som möjligt. Puh!

Sen kommer vi till det mest irriterande fenomenet av alla. Bandet där väskorna kommer. Då ska ALLA stå tätt intill bandet o vänta på sin väska! Står man lite bakom så kommer man inte åt sin väska när den kommer för alla idioter som står där framme o trycker! Det gör mig galen! Om alla hade tagit ett eller två steg tillbaka så kunde ALLA se när ens egen väska kommer, då kan man gå fram, ta sin väska och försvinna från bandet. Det är ju inte så att ens väska försvinner om man inter hinner ta den. Den åker ju bara ett varv till. Fattar de inte det eller??

Ja igår behövde ju inte vi vänta på några väskor precis….vi fick sitta i förhörsrummet som vanligt när min man är med. VARJE gång samma visa! De tror att han vistats illegalt i landet en gång för över 10 år sedan bara för att de glömde registrera hans utresa. Så dj-la irriterande! Igår var det rekord i inneffektivitet! Det tog oss nästan 4 (FYRA)  fucking djävla timmar att komma igenom immigrationen!!! Klockan var över midnatt innan vi var hemma hos syrran. Det enda bra med det var väl att nu kom vi rätt med tidsomställningen direkt. Jag sov till kl 6 på morgonen!

4 kommentarer:

 1. Det er fantastisk at folk ikke bare kan bakke eller stille sig pænt i kø :) Selv børn kan finde ud af det!!!
  Ha det nu godt derovre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst kan t o m med barn räkna ut det, kan man tycka men tydligen är vissa människor sämre än barn.

   Radera
 2. Den reflektionen på flygplatsen är du nog inte ensam om.
  Fattar inte att det ska va så svårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä jag fattar inte heller, hur svårt kan det va liksom?

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!