lördag 11 februari 2012

Precis som förr

Äntligen en henmakväll med mat tillagad från 6 kilo på 6 veckor igen. Första måltiden jag tillagat på hela veckan enligt min man….jo, så är det nog. Kycklingfilé fylld med mozarella o tomater med ajvar relish, salami och fetaost. Serverades tillsammans med en sallad gjord på rödlök, paprika och rädisor i marinad. Supergott!

Trötta efter gårdagen tillbringades eftermiddagen i soffan där jag sträckläst Du gamla, du fria av Liza Marklund. En oerhört spännande bok som jag bara inte kunde släppa idag. Jag gillar Liza Marklund. Ser fram emot nästa alster av henne.

Efter en helkväll med vårt gamla goa arbetsgäng (både jag o min älskade tillhörde samma gäng) så vaknade vi upp här, precis vid Nissan i en lånelägenhet hos en av de f d kollegorna. Centralt o bra. Det var väldigt snällt att vi fick låna lägenheten Maria!! Kallt var det dock, så kallt så vi klämde ihop oss i en 90 soffa tätt, tätt, sammanslingrade med alla 4 täcken + älsklingens dunjacka utanpå. En vandring hem genom staden i natten med nylonstrumpor med hål på gjorde väl också att man var helt genomfrusen redan när man kom hem. En vandring genom staden som även innefattade ett nedslag på gourmetrestaurangen Mc Donalds där jag proppade i mig en stor portion pommes frites. Inte så nyttigt men ack så gott!

Samma gamla goa gäng. Allt kändes precis som förr.

Världen är liten förresten. En av tjejerna hade flyttat till en ort utanför Varberg (jag är ursprungligen från de trakterna) OK, till Veddige, va? till Syllinge, va!!! till Hjörne!! Dubbel o trippelva??? Där ligger ju min pappas hem precis i närheten o det har han fortfarande kvar. Världen är allt bra liten, vilket sammanträffande!

Det var trångt i badet men ack så trevligt. En bättre gemenskap på en arbetsplats än vad vi hade då, det vet jag inte om man får uppleva igen. När vi nu träffades igen, 10 år senare, kändes allt precis helt rätt, allt var precis lika kul nu som då.

När vi långt senare på kvällen äntrade Fox and Anchor försökte vakterna försiktigt påpeka att det snart skulle vara ett mycket yngre klientel där inne…Vaddå då??? Skulle vi va gamla eller??? Jag bara undrar……Behöver jag påpeka att vi gick in!

1 kommentar:

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!