torsdag 22 september 2011

Kläder som inger respekt


Imorse hörde jag ett inlägg på lokalradion ang vett o etikett när det gäller kläder. Jag håller sååå med honom.

Jag tycker det är viktigt att klä sig snyggt. Det är säkert inte alla som håller med mig men för mig är det viktigt. Det behöver absolut inte vara det senaste eller dyra modekläder, man kan klä sig snyggt ändå. Det inger respekt om man är välklädd. Det visar att man bryr sig. Jag tycker även att det är att visa respekt mot andra och förhoppningsvis blir även jag respekterad om jag har ett propert yttre.

Det är bara att gå till sig själv. Jag får mycket lättare förtroende för en människa som är välklädd jämfört med någon som är hafsig o slafsig, rufsigt hår, hasar omkring i innetofflor o kanske dessutom luktar lite "unket". Det tycker jag är respektlöst. "Du är så oviktig som kund för mig så jag behöver inte bry mig innan jag kommer till jobbet."

Är man välklädd kan det även skapa glädje. Någon gör mig glad genom att kommentera min klädsel o då blir jag glad o ger ett leende tillbaka. Alltså kan även kläderna skapa glädje.

Visst finns det många jobb där man inte möter några "kunder" men då kan man ju visa respekt mot sina kollegor o göra dem glada.

Eller vad tycker ni?

O så har jag varit på mitt X-fitpass ikväll såklart:)


3 kommentarer:

 1. Håller helt och hållet med dig!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt! Tyvärr funkar det inte med snygga kläder på mitt jobb. Jo snygga kläder skulle jag kunna ha, men de blir skitiga oavsett. Så jag klär mig (hyfsat) snyggt för resan till och från jobbet istället. När jag sen kommer hem är det mysbrallor å t-shirt som gäller. :-D

  Men...så snyggt klädd som du är, blir jag nog aldrig!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Aha, du menar kläder på jobbet? Hemma går jag omkring och är hafsig och slafsig nämligen..hihi!
  Och jag tycker det är skönt att jag jobbar på landstinget där vi har våra "uniformer"...som tur är, med tanke på hur mycket som kan "spillas" på mina arbetskläder :)

  SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!