torsdag 27 december 2012

Dagen då ljudboken gjorde inträde i mitt liv

Dandy, Jan Guillou, bok

Idag har ljudboken gjort inträde i mitt liv. I like it!! Dandy utav Jan Guillou som jag länge velat läsa efter att tidigare ha plöjt igenom Brobyggarna. Man hinner lyssna rätt mycket på 40-45 minuter i bilen. På det här sättet kommer ljudböckerna att “läsas” ut betydligt snabbare än den som ligger på sängbordet.

Min man har länge påpekat att jag borde börja lyssna på ljudböcker nu när även jag pendlar till jobbet varje dag men jag har inte blivit “färdig”. Nu var han så snäll att han gav mig 4 inspelade böcker på ett USB-minne i julklapp (ja, ja, han hade använt mitt eget USB-minne att lagra dem på:-) Förutom Dandy så ligger även 3 böcker av Lars Kepler och väntar på mig i bilen. Nu längtar jag nästan efter att sätta mig i bilen igen och köra till jobbet.

20121227_121315

Idag har verkligen varit en lugn dag på jobbet. Jag har i lugn och ro kunnat avverka en massa saker. Det känns så skönt. Lunchen blev en ensam historia på McDonalds. En Big Tasty, där brödet kastas, tillsammans med minimorötter och Ramlösa blir en helt OK LCHF-måltid. Inte den bästa men det duger.

En dag då jag känt mig trött, orkeslös och lite febrig. Klådan plågar mig svårt, kanske lika mycket psykiskt som fysiskt. Imorgon blir det läkarbesök. Jag fortsätter med min behandling på Allergimottagningen men just nu behöver jag nog även lite skarp kortisonsalva till min inflammerade hud. Det är inte roligt nu, just nu är det t o m svårt att sova p g a det här eländiga “kliet” som håller mig vaken och gör ont så jag stundtals är gråtfärdig.  Nu orkar jag inte mer, nu måste det bli en bättring.

16 kommentarer:

 1. Jg har plöjt ganska mång ljudböcker. Det är viktigt vem som läser upp den. Rösten, känslan måste vara rätt.

  Hoppas du får ordning på klådan. Det låter besvärligt.
  Kram till dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja självklart är det viktigt vem som läser men än så länge har jag ingen erfarenhet så man lär sig väl med tiden vem som läser bra och inte.

   Kram

   Radera
 2. Hoppas doktorn har något vettigt att komma med.
  Jag fixar inte ljudböcker, det går alldeles för långsamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag med, i allra högsta grad!

   Ja hade man suttit hemma hade det kanske gått för långsamt men i bilen är det helt ok, man kan ju liksom inte göra så mycket annat där:-)

   Radera
 3. Trist med din klåda!!! Hoppas du får mera hjälp med den snart!!
  Jag har inte lyssnat på några ljudböcker ännu, har ett sånt tinnitus och nedsatt hörsel, så jag är rädd att missa något? Men man kanske ska prova?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja, jag är sååå trött på klådan!

   Tinnitus o nedsatt hörsel låter inte heller så bra. Om man åker långt i bilen så är nog ljudböcker bra, hemma tror jag inte så mycket på det.

   Radera
 4. Lunchen ser god ut!

  Svar: Jag tycker om vintern OM det är snö och om den inte är föööör kall. Den ska inte hller vara för kall. Sedan är min favoritårstid också sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja McDonald e ju McDonalds, inte så spännande men det är ju mat.

   Ja sommar är definitivt bäst:-)

   Radera
 5. Det där med klåda lät ju inte kul. Hopaps du hittar något som hjälper.Ett besök hos läkaren är nog inte så dumt!
  Ser att du laddat med träningsschema och allt inför det nya året:-) Det ska vara du till det. Själv tog jag en halvtimme på crosstrainern idag efter minst två veckors vila. Skönt att komma igång!

  God fortsättning!

  Kram cecce

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klådan är skit! Rent ut sagt, jag känner mig nästan febrig utav klåda just nu men det ska väl gå över.

   Du är också duktig med träning, du har ju dessutom mindre barn än jag att ta hand om. Mina är ju vuxna, jag har nästan bara mig själv att tänka på, då är det lättare.

   God fortsättning till dig också

   Kram

   Radera
 6. Vilken bra julklapp! Det är så mysigt att "läsa" i bilen. Gjorde det mycket förr och kommer snart börja med det igen. Ett tag lyssnade jag jämt när jag var ute på PW. Men eftersom jag gärna lyssnar på deckare så blev jag till slut så mörkrädd varje gång jag var ute så jag fick sluta med det. Är ju redan så mörkrädd man kan bli....

  Men alla de böckerna skulle jag gärna vilja få lada ner av dig. Precis de jag vill läsa.

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, jag har inte tänkt på det, att man kan bli rädd. Kepler-böckerna är väl inte så snälla??

   Tur att jag började med Dandy.

   Kram

   Radera
 7. Jag har upptäckt sommar- (och vinter-!)programmen på sr.se. Lyssnar på jobbet och de är lagom långa. Ca 55 minuter/st (musiken kortad "av upphovsrättsliga skäl").

  NU har jag äntligen "svarat" på utmaningen du gav mig för lääänge sedan!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska genast läsa:-) Tack för svaren och ha en härlig helg och ett gott nytt år!

   Kram

   Radera
 8. Ljudböcker är ju egentligen det perfekta sättet att spendera tiden om man pendlar. :)
  Jag lyssnar mycket på olika podcasts när jag är ute och åker. Senaste flygresan plöjde jag igenom en massa gamla sommarpratare. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, har nog inte fattat det där med podcasts än egentligen...känner mig lite mossig. Ja ljudböcker är perfekt i bilen, har fattat det nu:-)

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!