söndag 12 augusti 2012

En lång vandring med onödigt mycket dramatik

IMG_20120811_123030

Igår gav vi oss iväg på en 2-timmars vandring, enligt önskemål från min 10-årige systerson! En vandring som vi gjord även förra året och som han nu ville göra om. Inte oss emot. Vi gav oss iväg i strålande solsken och lagom temperatur. En vandring över ett naturskönt Bjäre med backar, hav och klippar, höga berg och djupa dalar.

IMG_20120811_205635

En otäck incident hände faktiskt på vägen. På något ställe var stigen rätt så smal och hade dessutom rasat lite lömskt. Systersonen for ner för branten men höll sig kvar så jag o min syster kunde hala upp honom igen. Som tur var så var det på ett ställe där han inte kunde rasat särskilt långt, bara ca 1 meter till, det fanns ställen som stupade många meter ner. Hjärtat flög verkligen upp i halsgropen på oss alla men slutet gott, allting gott.

IMG_20120811_171509

När vi kom hem fick han själv klippa gräset (under övervakning  av min man) här hemma. Det var en mycket stolt amerikansk 10-åring vill jag lova:-)

Det börjar mer och mer gå upp för mig att detta är avskedens vecka. Idag flyger min man till England och är borta hela veckan. På torsdag åker min syster hem igen. Nästa tisdag åker min dotter till Australien. Jag bävar. Detta kommer att bli jobbigt.

7 kommentarer:

  1. Usch, vilken tur att ni kunde hala upp honom! Försök att inte oroa dig för din dotters resa till Australien. Det kommer vara ett fantastiskt äventyr för henne. Numera kan man enkelt ha kontakt med varandra trots avståndet. Jag snackar så gott som dagligen med min bästa väninna i Australien.

    Kram (från en som haft en oroande mamma under åtminstone de första åren utomlands...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar inte att vara en oroande mammam men jag vet ju att barnen måste ha sitt eget liv o jag vet att hon är kapabel att ta hand om sig. Men usch vad jag kommer att sakna henne!

      Kram

      Radera
  2. Förstår att du njuter över att ha din syster med familj hemma:-) När familjen är samlad känns det bäst. Själv väntar jag på lillasyrran som kommer hem från Italien idag. Ska bli kul att träffa henne, även om det inte var så länge sedan:-)

    I morgon börjar jag jobba igen! Hu, vad tiden går!

    Kram Cecce

    SvaraRadera
  3. Jisses, förstår er rädsla. Ett ögonblicksverk som kan få förödande konsekvenser.
    Tur att allt gick bra!
    Kram Monica

    SvaraRadera
  4. Men oj så dramatiskt! Jag hade nog svimmat av med en sådan upplevelse. Vilken tur att det löste sig så bra.

    Mysigt med din syster. Det kommer gå bra på torsdag......det är inte så länge. För varje dag hon är borta så är hon närmre hem!!!

    KRAM

    SvaraRadera
  5. Underbara Bjäre! <3

    Men vilket drama! Tur det inte var hysteriska jag som var där, haha. Skönt att allt gick bra!

    Mys och samla positiv energi nu sista veckan! Kram!

    SvaraRadera
  6. Oj vad läskigt, visst är det härligt på Bjäre, vackert som tusan, men det är ju ganska högt upp på vissa ställen.
    Skönt att det gick bra ändå och att du & systern var snabba på att reagera.

    Hoppas du får en bra vecka trots alla sorgliga avsked :(
    Kram

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!