måndag 26 december 2011

En doft av bak



Doften av nybakt bröd sprider sig genom huset. Julmaten förbereds, snart är alla samlade. Äldste sonen är på väg, något försenad.

Här kommer receptet på allas favoritbröd:

Kerstin-bröd

1 liter filmjölk
1½ tsk bikarbonat
2 dl mörk brödsirap
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hackade hasselnötter
9 dl vetemjöl

Rör ihop alla ingredienser för hand i en stor skål. Häll smeten i 2 smorda 1½-liters formar (kladdig smet). Grädda i 60 min i 175 gr, täck över med folie om de ser mörka ut och grädda ytterligare 30 min.

Ta ut brödet ur ugnen, stjälp upp bröden och vira in dem i handduk och låt svalna.

NJUT!

5 kommentarer:

  1. Brödet låter så gott. Ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
  2. Lät som ett gott bröd :)

    Precis, det är väl det handlar om att våga hålla kvar vid sina principer och inte börja storshoppa julklappar för tusentals kronor...

    hoppas ni fick en trevlig stund....skall kolla om appen finns för iphone :)

    SvaraRadera
  3. DETTA är vårt favoritbröd. Så underbart gott!!!

    Hoppas ni får en trevlig kväll.
    KRAM

    SvaraRadera
  4. Filmjölk och sirap brukar vara en lyckad kombination,,,

    SvaraRadera
  5. M.m.m låter jättegott, ska nog prova det. Kram o god fortsättning.

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!