söndag 22 februari 2015

Ett Gran Canaria som verkar lovande

Gran Canaria. Det är första gången vi är här för vi har nog alltid tyckt att det är lite för kallt att åka hit. Om man tittar på väderleksrapporterna så ligger det sällan mycket över 20 grader. Nu tyckte vi ändå att det var dags att prova och efter en halv dag här är jag beredd på att säg att det här är riktigt bra!

När vi landade och klev ut på plattan så slog nog missmodet til i mig för en liten stund för där var det kallt! Där var man glad för att ha både tröja och strumpor på men Gran Cararia består ju av 4 olika klimatzoner eftersom det är en vulkanö, så bara 3 mil söderut, där vi nu är, var vädret ett helt annat! Från moln och kyla på flygplatsen til sol o värme i San Augustin. Underbart!

När vi checkade in fick vi frågan om vi inte ville uppgradera vårt rum. Från ett vanligt eknomirum på de lägre planen med enbart lite skymd sikt över poolen till ett likadant rum men högre upp i hotellet med vidunderlig utsikt över både pool o hav. Givetvis mot en tilläggskostnad, tja ni förstår ju själv hur det slutade. Här sitter vi nu med den vidunderliga utsikten rakt framför oss.

Hotell Gloria Palace motsvarar verkligen våra förväntningar än så länge. Ett stort o fint hotell med vattenfall i entrén. När vi kom igår så blev vi bjudna på ett glas Cava i receptionen. Det är sådana små detaljer som gör en glad. Rummet är stort o fräscht o fint. Det finns flera pooler i olika etage och med gott om solstolar. Det är ett all-inclusive-hotell men vi har inte det denna gågen. Igår kväll gick vi istället iväg till det lilla köpcentret som är fullt av restauranger där vi åt både gott o billigt.

Igår var vi så trötta efter resan att vi bara däckade i säng. Idag ser jag fram emot att börja dagen med en joggingtur utmed strandpromenaden innan frukost.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!