söndag 12 februari 2012

Mera vinter…

En morgon när jag vakna var hela världen vit….eller tja, det var den väl redan innan men nu blev den ännu mera vit!

Efter en slowstart på morgonen så körde jag ett tufft passcrosstrainern i 45 minuter så benen nästan dog under tiden som jag tittade på ett av förra veckans avsnitt av Biggest loser USA. Bästa träningsprogrammet! En sak som slår en när man nu tittar parallellt på den svenska och den amerikanska varianten, det är kosten! I USA kör man fortfarande lågkaloridiet, i Sverige lågkolhydratdiet. Intressant. Den som gått ned mest under de 3-4 första veckorna är nog nästan svenska Ralf, första veckan tappade han inte mindre än 16!!! kg!! Hur är det överhuvudtaget möjligt på en vecka??

Träningsdosen är enorm. De snackar om 7-8 timmar om dagen, ända upp till 12 timmar om dagen. Det funkar nog bara om man är på ranchen. Det är svårt att hinna jobba med den träningsdosen.

Direkt efter crosstrainern, dusch och lunch så blev det en 45-minuters promenad i snömodden tillsammans med Lexie. Jag bara kände hur mungiporna hängde nere vid knäveckan. Jobbig, moddig snö och en överaktiv löptik i andra ändan av kopplet. Visserligen plusgrader men ändå VINTER!! Ta mig bort härifrån!

Efter promenaden gjorde jag ett halvhjärtat försök med att hjälpa till med snöskottning men älsklingen skickade snart in mig o sa att han skulle gör klart det hela. Tack för det! Jag HATAR vinter!!!

Nu ska jag sjunka ner i soffan med ännu fler avsnitt av Biggest loser som jag inte hann med förra veckan.

O så receptet på gårdagens kyckling som efterfrågades, här kommer det:

Ugnsbakad kycklingfilé med paprikamarinerad grönsaker – 4 port

4 kycklingfiléer
500 buffelmozzarella (jag tog 250 gr mozarella o 250 gr fetaost)
100 gr cocktailtomater
½ dl hackad färsk basilika (torkad…)
4 tsk ajvar relish
8 skivor salami
salt o svartpeppar

Marinerade grönsaker:

2 rostade paprikor på burk
1 vitlöksklyfta
2 kvistar bladperilja (dragon istället)
1½ dl olivolja
½ dl balsamvinäger
2 l färska champinjoner (GLÖM det!! hatar svamp;) rödlök istället
225 gr kronärtskockshjärtan på burk (har jag aldrig ätit, rädisor istället)
1 gul paprika
1 röd paprika
150 g kärnfria svarta oliver (hatar oliver så de åkte bort…..)
salt o svartpeppar

Börja med grönsakerna. Mixa paprika, vitlök och persilja. Tillsätt olja och balsamvinäger och mixa till en jämn dressing. Smaka av med salt och peppar.

Skär resten av grönsakerna och lägg i en stor skål. Skär paprikorna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn paprikan i några minuter. Låt svalna och blanda med svampen. Häll av oliverna och blanda med grönsakerna. Tillsätt dressingen och rör ihop ordentligt. Ställ kallt i kylskåp och låt marinera i ca 1 timme. Servera tillsammans med kycklingfiléerna.

Sätt ugnen på 175 gr. Skär ett snitt längs med kycklingfiléerna. Skär mozzarellan i skivor och dela tomaterna. Fyll filéerna med mozzarella, tomater och basilika. Lägg kycklingfiléerna tätt i en ugnsfast form. Bred över ajvar relish och lägg på salamiskivor. Krydda med salt och peppar. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

404831_304299959623016_244753448911001_881839_532470489_n

 

6 kommentarer:

  1. åh, jag tycker att det ser alldeles underbart ut!

    SvaraRadera
  2. Jag är då verkligen inte heller glad för vintern. Men gud så flitig du varit med träningen idag.....jag har vare sig tränat idag eller igår. Men imorgon är det dags igen. Så fort jag vaknar ska jag ta mig dit....det bara måste jag...Lite dåligt samvete nu men så är det. Man hinner inte allt.

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Visst är det trist att vi fått snö. Bläää! Vill ha vå ju:-)
    Jaja..den kommer såsmåningom. Det är bara att stå ut!
    Tack för receptet! Låter riktigt gott!

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Snö är fint men nu vill jag ha blåsippor! :)
    16 kg/v är helt otroligt!

    SvaraRadera
  5. Jösses vad du verkar målmedveten med din träning!! Jag är imponerad, eftersom jag själv aldrig haft karaktär att hålla på med varken bantning eller träningsplaner mer än sådär fem dagar i taget-(om inte träningen varit i from av ridning alltså).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du behöver det inte Kicki:) Jag är bestämd, 10 kg ska bort, så det så!

      Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!