måndag 27 februari 2012

Vad är det för tåg du ska med?


Idag var jag tvungen att göra ett besök på min bank. En bank som jag aldrig besöker annars. Wow vilken miljö säger jag bara! Tänk att få jobba där.
Kvällen cirkelträning var av det tuffare slaget. Sååå mycket kondition så vi nästa dog. Det var en stund när jag tänkte; är det verkligen värt det här? Vad håller jag på med?? Mer död än levande men nu känns det bra.
Jag måste bara dela med mig av Olof Röhlanders Peptalk denna veckan. Det ligger så mycket i det.
------------------------------------------------------------------------

Jag har funderat en del på det här livet många av oss lever. Vi har ofta bråttom vi människor, vi kör på. Måndag igen, fullt ös, på´t ännu en gång. Ingen tid att förlora, eller till att fundera.
Men jag tänker då på det Thåström sjunger i låten 'Sluta när jag vill':

Vad är det för tåg som du måste med?

Bråttom till vaddå?
Jag läste någonstans att man inte vet vad man sysslar med förrän man slutar med det.
Det betyder att du kanske inte känner hur mycket du stressat förrän du slutat göra det. Du ser inte vad något kostat förrän du slutat betala. Du märker inte att du är på fel spår förrän du kommit av det.
Det är inte förrän du lämnar de snurrande hjulen för en stund och kan se på livet och allt runtomkring med lite perspektiv som du inser vad du sysslat med. Kanske är det först då du slutat göra något som du börjar ifrågasätta varför du haft en champagneflaska hemma som aldrig öppnats.
Tänk på de tre senaste gångerna då du kände "det här borde vi göra oftare". Se sen till att det verkligen händer igen. Ordna så att det också händer oftare. Varför inte? Vad vill du ha mer av och vad vill du ha mindre av i ditt liv? Två bra frågor som kanske först kan besvaras på riktigt när man slutat att bara köra på.
Vad jag menar är att om du inte har tid att göra det du egentligen vill och borde göra oftare, så undrar jag också:

Vad är det för tåg som du måste med?

2 kommentarer:

  1. Kloka ord!
    Jag har efter många år av ständig tågpassning börjat försöka lära mig att det kommer ju faktiskt fler tåg bara det att jag kanske kommer fram lite senare. Men det är svårt och jag jobbar med det varje dag.....

    SvaraRadera
  2. Så sant, det var inte förrens jag slutade skjutsa äldste till träning, minste till farmor mig själv till träning sen plocka upp alla igen för att sen fixa hemma innan jobb (vissa veckor) som jag förstod att det enda jag gjorde var att fara runt.

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!