Gårdagens middag blev kycklingfilé med jordnötssås. Underbart gott, jag lovar! Egentligen ska det vara kycklingspett men det är jag för lat för så jag steker kycklingen i bitar.
4 port
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
2 msk ljus soja (kinesik soya blev det här)
1 msk sesamolja (jag tog rapsolja)
1 msk sesamfrön
salt o vitpeppar
4 kycklingfiléer
1 tsk rapsolja
Jordnötssås
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
1 dl jordnötter
1 tsk rapsolja
1 burk kokosmjölk
2 tsk currypasta
1 tsk honung
½ lime
salt o vitpeppar
Wokade grönsaker
1 broccolistånd
1 msk sesamolja
150 g minimajs
150 g sugarsnaps
salt o svartpeppar
1 msk sesamfrön
Pressa vitlöksklyftan o blanda med övriga ingredienser. Dela kycklingen i mindre delar och blanda med marinaden. Ställ kallt o låt marinera i minst 20 min. Stek på medelvärme tills de blir genomstekta.
Skala o hacka löken, finhacka vitlöken och chilin. Lägg jordnötterna i en mortel och mortla dem grovt. Hetta upp en kastrull med rapsolja och bryn lök, vitlök, chili och jordnötter några minuter. Tillsätt kokosmjölk, currypasta och övriga ingredienser. Koka ihop såsen i ca 5 min o smaka av med salt, peppar och ev lite mer cyrrypasta.
Dela broccolin i bukett. Hetta upp en wok eller en stekpanna och woka hastigt grönsakerna. Strö på salt peppar och sesamfrön.
Helt plötsligt har jag fått läsare ifrån Singapore:-) Jag tror nog jag vet vem det är, det är nog min dotter det. Hennes resa kan ni läsa om här http://bongiee.blogspot.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!