måndag 10 september 2012

Varm Brietårta



Receptet på varm Brietårta efterfrågades häromdagen. Det finns många olika men här kommer det som jag gjorde. Jag måste säga att detta är en av mina favoriträtter. Jag är inte så förtjust i Brie ost annars men VARM Brie!! Mmmmm, säger jag bara! Hur gott som helst
Ingredienser
1 st brietårta
Tomatsallad:
4 st tomater
1 st rödlök
6 st stora bladfärsk basilika
1 msk balsamvinäger
1.5 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg brietårtan i en lagom stor ugnsfast form.
Skiva tomaterna och finhacka löken.
Strimla basilikan.
Blanda ihop salladen med övriga ingredienser.
Salta och peppra.
Lägg tomatsalladen på brietårtan och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Brietårtan ska bli riktigt mjuk och krämig. Känn efter i mitten så att den verkligen har mjuknat.

7 kommentarer:

  1. Har varit lite nyfiken på det, såg för ett tag sen här ett "litet kit" med en brie ost och en cederträ planka.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Prova, jag är säker på att du blir nöjd!

      Kram

      Radera
  2. Tack för receptet, detta skall testas.
    Kul när jag läste om ditt recept på kaffedrink,hade precis talat om detta med min svägerska (hon är en riktig LCHF ambassadör. Ska testa det också.Har börjat ett nytt liv idag,inget mjöl o socker. Så nu är det LCHF som gäller, fast lite frukt blir det allt.
    Ha de
    Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja prova du men prova bara med att ändra maten först tycker jag. Du kommer säkert att gå ner ändå.

      Lycka till!

      Radera
  3. Ska testa!! Gillar den inte heller annat än som varm. ;)

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!