söndag 16 mars 2014

Piere to pier, 5 K beachrun - Mission almost impossible....


Vi gjorde det! Vi deltog i gårdagens 5 kilomerslopp PÅ stranden I sanden. Då snackar vi den djupa sanden. Det ar ju fullmåne och högvatten så något blött, tillplattat parti nere vid vattnet fanns inte.

Eftersom vi skulle efteranmäla oss sa begav vi oss ner till stranden redan kl 6 pa morgonen. Då hade inte ens funktionarerna kommit. Efteranmälningen skulle ske mellan 6 o 7 enligt webplatsen med det fanns folk som anmälde sig utan problem fram till kvart i 8. Nu kändes det lite surt att vi gett oss iväg sa tidigt men jag var andå vaken åa det gjorde väl inget o vi fick se solen gå upp över havet. 




Det var ett litet lopp som arrangerades for valgörande ändamål, ca 130 deltagare men det första loppet i ett årligen aterkommande evenemang. Sponsorerna bjöd pa t ex gratis ögonbrynsvaxning o 15% rabatt på ett helt köp på Sports Authority, en sportaffär där jag garanterat kommer att handla innan vi åker hem.

Jag måste eräanna att det var betydligt värre an vad jag trott. Jag kan lätt bli lite overoptimistisk....Om jag sprang 1 km utav de 5 så var det nog bra, resten blev gång. Pulsen var ändå hög sa det var jobbigt nog. 82% av maxpulsen i medel o 90% som max sa det blev ett riktigt bra träningspass ändå. Tiden den blev nastan exakt 1 timma. Inget att skryta med men det var många, många som kom långt efter oss.

Pompano beach vid soluppgang














Nar loppet var slut kom nästa problem. Att ta sig tillbaks till bilen 5 km bort. Det fanns ingen ordnad transport sa vi ringde taxi men den kom aldrig. Att gå tillbaka kandes inte så lockande så till slut gick syrran fram till en stor fin jeep med ett medelalders par i och fragade vart de skulle o om vi kunde fa skjuts. Inga problem sa den snälla mannen men vänta lite, jag ska bara flytta mitt gevär som ligger i baksätet....Usch, nu fick jag lite ångest men det var ingen fara, de var hur trevliga som helst o i USA ar det såklart inget konstigt med att ha ett gevär i bilen. Han berattade sedan när vi åkte att han skjuter på lerduvor. En sportskytt helt enkelt. Det visade sig att de egentligen skulle åt helt motsatt håll men var ändå så snälla o skjutsade oss. Betala fick vi inte heller. Ibland ska man ha tur!



Nar vi kommit hem o ätit sa satte jag o Irene oss på cyklarna och begav oss ner till stranden. Ännu mera motion, 4 km enkel resa, så igår blev det 5 km gång/löpning o 8 km på cykel, en helt ok motionsdag tycker jag:-) Vädret var igar helt ljuvligt! Vi ville aldrig åka hem sa skinnet fick nog vad det tålde. Lite väl röd är man onekligen idag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!