lördag 16 april 2016

Det blir inte alltid som man har tänkt men det kan bli bra ändå!

Ja eftersom jag inte kunde ge mig ut på en riktig cykeltur idag så cyklade jag i alla fall till frissan. Idag var det den gamla brukscykeln (men med 21 växlar) som fick komma ut och vädra sig. Det var länge sen jag körde gamla Brantan, så idag gjorde jag det. Vägen var sämre än någonsin, en mountainbike hade varit bra... Det hoppade och for och jag fick stå upp på tramporna i nedförsbacken för att skona mina ädlare delar;-)

Det var kallare än vad jag trott. Cykelhandskarna som inte täcker hela fingrarna räckte inte till. Jag frös som en "gris".

Klippningen på Fricks var som vanligt fantastisk och Maria skapade en underbar frisyr men det var ju som att kasta pärlor för svin (där kom de där grisarna igen;-). Så otacksamt att fixa en jättefin frissa på mig och sen går jag ut i det fuktiga, gråkalla vädret och trycker ner cykelhjälmen på huvudet, inte så bra. Frisyren gick åt pipsvängen direkt....

Vägen hem gick som vanligt längs med havet. Fortfarande lika kallt men ändå njutbart med tanke på naturen längs med min väg. Att få se svanar som simmar och vitsippor som blommar, kan det bli bättre än så?

Men vad är det här??? Lamadjur? Näää, alpackor måste det vara, vad gör de här?? I Sverige? På Bjärehalvön? Vilket exotiskt inslag! De var hur söta och nyfikna som helst.

 
Även om det inte är ren träningscykling så plockar ju kilometrarna på ändå. 4,5 mil på en vecka är väl helt ok?

När jag väl kom så var jag så frusen att jag helst inte ville gå ut igen men jag kände mig tvungen. På eftermiddagen åkte den stora häcksaxen fram och rosorna och conteneasterna fick sig en omgång. Någon mer styrketräning än så behövdes verkligen inte idag.

De nyinköpta trädgårdsmöblerna blev nu satta på plats, det kommer att bli bra det här! Så synd bara att det var för kallt att sitta ute!

Jag gick istället in och tände en brasa. En brasa i april??? Är det ok? Jag vill hellre sitta ute! Jag eldade och eldade och det kändes som att jag aldrig skulle bli varm igen men till slut så gick det nog. Har man väl blivit riktigt nedkyld så är det svårt att bli varm igen.

Jamen till slut så kom den, solen!! När det redan var kväll o den där solen som lyst bara med sin frånvaro hela dagen, nu skulle gå ner, dååå visade den upp sig! Bättre sent än aldrig??

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!