Treat fitness like your job. You can't choose what days you want to show up at your desk and be productive!
fredag 16 mars 2012
På väg in i andra andningen?
På väg till bilen från jobbet tyckte jag nog att det var rätt skönt, det visade sig vara 13 grader!!! Wow, vilket vårväder! Det gav mig faktiskt energi till att ge mig ut på en joggingrunda direkt när jag kom hem.
En joggingrunda som var en positiv upplevelse. Efter förra rundan hade jag kortat ner promenadintervallen med en halv minut men idag kände jag mig så stark så jag hade kunnat jogga i längre intervaller. Nu är joggingintervallerna uppskruvade med en halv minut och promenadintervallerna förkortade med ännu en halv minut inför nästa runda. Är jag äntligen, för första gången i mitt liv, på väg in i andra andningen? Den berömda andra andningen som alla pratar om men som jag aldrig hittat?? Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken men….
Det tråkiga efter dagens runda är att jag har ont i ryggen. Jag har aldrig ont i ryggen. Varför nu detta? Hoppas det bara är träningsvärk.
Till middag ikväll, Kyckling salsa verde från 6 kilo på 6 veckor. Den rätten är en riktig höjdare! Så otroligt gott! Prova säger jag bara! Ni blir inte besvikna! Om man inte är tonåring förstås….en tog bernaisesås till och en tog creme fraiche till….istället för den goda salsa verden. Ja jisses….
Recept till fyra personer..
Ingredienser:
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk basilika
Salt och svartpeppar
4 kycklingfiléer
50 g blandad sallad
150 g chévreost
½ granatäpple (jag tog fetaost istället)
½ citron
1 dillkvist
Salsa verde:
½ kruka färsk basilika
3 persiljekvistar
3 dillkvistar
1 dl cashewnötter
½ citron
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda olivolja, balsamvinäger, basilika, salt och peppar i en skål. Lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och blanda runt. Marinera gärna i minst 30 minuter.
Ugnsbaka i ca 20-30 minuter i mitten av ugnen.
Lägg basilika, persilja, dill och cashewnötter i en matberedare. Dela citronen och pressa saften från ena halvan över( gör skivor av den andra). Tillsätt olivoljan och mixa till en slät ”sås”. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
Fördela salladen, toppa med chévreost. Kärna ur granatäpplet och strö över salladen.( Granatäpplekärnorna)
Lägg upp en kycklingfilé och klicka på lite salsa verde. Dekorera ev med skivad citron och dill.
Njuuut!!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Duktiga du! Heja dig!
SvaraRaderaÅh, det lät gott! Måste provas!
Du är så duktig. Jag blir bara inte frisk nog att träna. Hållt upp i två v nu. Väntar varje dag på att jag ska komma igång igen.
SvaraRaderaKRAM