fredag 16 mars 2012

På väg in i andra andningen?

training_111994137_153361384_155147782
På väg till bilen från jobbet tyckte jag nog att det var rätt skönt, det visade sig vara 13 grader!!! Wow, vilket vårväder! Det gav mig faktiskt energi till att ge mig ut på en joggingrunda direkt när jag kom hem.
En joggingrunda som var en positiv upplevelse. Efter förra rundan hade jag kortat ner promenadintervallen med en halv minut men idag kände jag migstark så jag hade kunnat jogga i längre intervaller. Nu är joggingintervallerna uppskruvade med en halv minut och promenadintervallerna förkortade med ännu en halv minut inför nästa runda. Är jag äntligen, för första gången i mitt liv, på väg in i andra andningen? Den berömda andra andningen som alla pratar om men som jag aldrig hittat?? Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken men….
Det tråkiga efter dagens runda är att jag har ont i ryggen. Jag har aldrig ont i ryggen. Varför nu detta? Hoppas det bara är träningsvärk.
Till middag ikväll, Kyckling salsa verde från 6 kilo på 6 veckor. Den rätten är en riktig höjdare! Så otroligt gott! Prova säger jag bara! Ni blir inte besvikna! Om man inte är tonåring förstås….en tog bernaisesås till och en tog creme fraiche till….istället för den goda salsa verden. Ja jisses….
417735_280032152070834_126894987384552_643231_791639336_n
Recept till fyra personer..

Ingredienser:
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk basilika
Salt och svartpeppar
4 kycklingfiléer
50 g blandad sallad
150 g chévreost
½ granatäpple (jag tog fetaost istället)
½ citron
1 dillkvist

Salsa verde:
½ kruka färsk basilika
3 persiljekvistar
3 dillkvistar
1 dl cashewnötter
½ citron
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda olivolja, balsamvinäger, basilika, salt och peppar i en skål. Lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och blanda runt. Marinera gärna i minst 30 minuter.


Ugnsbaka i ca 20-30 minuter i mitten av ugnen.
Lägg basilika, persilja, dill och cashewnötter i en matberedare. Dela citronen och pressa saften från ena halvan över( gör skivor av den andra). Tillsätt olivoljan och mixa till en slät ”sås”. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt.

Fördela salladen, toppa med chévreost. Kärna ur granatäpplet och strö över salladen.( Granatäpplekärnorna)
Lägg upp en kycklingfilé och klicka på lite salsa verde. Dekorera ev med skivad citron och dill.

Njuuut!!!

2 kommentarer:

  1. Duktiga du! Heja dig!

    Åh, det lät gott! Måste provas!

    SvaraRadera
  2. Du är så duktig. Jag blir bara inte frisk nog att träna. Hållt upp i två v nu. Väntar varje dag på att jag ska komma igång igen.

    KRAM

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!