måndag 20 augusti 2012

En lunch vid Nissan

IMG_20120820_123646

Ja här är hon, äldsta dottern som nu ger sig iväg. Australien, så långt borta. Jag kommer att sakna henne så. Som tur är så har även hon börjat blogga. Inte så mycket än men det kommer väl med tiden. Om ni vill följa henne så kan ni göra det här.

En trevlig o god lunch fick vi tillsammans idag i alla fall, jag o hon, min man och hennes pojkvän.  O ett fint kort lyckades jag ta:-)

Jag blev så glad över Cheeky Malins kommentar här på bloggen idag:

 “Kram från en som vet hur det är att sakna sin mamma utomlands, men som ändå alltid kände hennes närhet ♥”

Så fint skrivet, tack Malin! Så hoppas jag det blir även för min dotter och för mig.

IMG_20120820_213302

Nu övergår vi till dagens LCHF-lunch på Roberts Coffee, en god o fräsch räksallad med avocado, bättre att prata mat innan jag börjar gråta.

instaImage_19

Efter jobbet blev det återigen en joggingtur. Idag var det så varmt så jag vågade inte ta med mig Lexie, hon fick en promenad med grannen sen istället.

Jag är så sjukt stol över mig själv idag! Jag har tillverkat EGEN hemmagjord majonnäs! O det var inte ett dugg svårt, o gott blev, det var första men definitivt inte sista gången. Rena naturliga råvaror o inte en gnutta socker.

Till ca 4 dl:
2 äggulor
½ msk vitvinsvinäger
1-2 krm salt
lite vitpeppar
ca 1  msk dijonsenap
3-4 dl rapsolja

Använd elvisp och en skål som står stadigt. Rör först äggulorna med vinäger, salt, peppar och senap. Tillsätt oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden. Smaksätt sedan majonnäsen om ni vill och förvara i en burk med tätslutande lock i kylen.

Till middag blev det sen mozarellafylld falukorv med ajvar relish och senap. Till det serverades en cole slaw gjord med min nya hemgjorda majonnäs!

2 kommentarer:

  1. Så klart hon kommer känna DIN närhet även så långt bort som i Australien. Jag ska titta in på hennes blogg och läsa om hennes upplevelser. Kul! Önskar henne en trevlig resa och fantastisk tid där!

    Grattis till majonnäsen... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, du skriver så fina o tröstande ord. Jag är glad att hon kommer att blogga, då känns hon mer nära.

      Tack, majonnäsen blev god:-)

      Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!