Idag kände jag verkligen hur det börjar finnas hopp om livet igen! 2 plusgrader på temometern när jag vaknade o ljuset, detta fantastiska ljus! Ingen mer mörkerkörning till och från jobbet. I love it!!
Sakta men säkert tror jag att vintern måste börja släppa sitt järnhårda grepp om vårt land. Det kan inte gå fort nog. Idag satt jag och drömde om en solstol på altanen med en filt över benen och ett glas vin i handen. Det ni! Det är något att drömma om.
Middagen ikväll blev en fantastiskt god tacopaj som jag provade för första gången. Receptet hittade jag i Åse Falkman Fredriksons Viktminskning med LCHF. Den bästa LCHF-pajdegen som jag provat.
Pajdeg
6 bitar
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
40 g smör
1 ägg
Mixa mandelmjöl med sesamfrön i en mixer eller i en matberedare med knivar. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter. Tryck ut degen i en springform, nagga botten med en gaffel och grädda skalet i ca 8 minuter.
Tacofärs:
600 gr nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tacokrydda utan socker
1 dl vatten
2 tomater
Jalapenos
Smör att steka i
Salt
Oströra:
3 dl creme fraiche
3 dl riven ost
Finhacka lök och stek tillsammans med köttfärsen, krydda och låt puttra. Förgrädda pajskalet i ca 8-10 minuter i 200 gr. Fyll pajskalet med tacofärsen och toppa med creme fraichen som blandats med den rivna osten. Toppa med tacokrydda. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Fantastiskt gott! Tack Åse för det receptet, definitivt en favorit hos mig.
Jag har också gjort den pajdegen. SÅ god!! Nu senast fyllde jag den med olika ostar och äggstanning. Mums!
SvaraRaderaJa den är säkert lika god med vilken fyllning som helst. Helt klart ett kanonrecept på pajdeg.
RaderaMums!!!
SvaraRaderaJa den var verkligen mums!
RaderaLåter gott, ska provas!
SvaraRaderaJa det måste du absolut prova, supergott, jag lovar!
Radera