måndag 16 september 2013

GRIT Strength, idoler och ensamma mammor

Himmel

Idag har jag suttit på utbildning mest hela dagen. Många bra föreläsningar har vi tagit oss igenom. Värdskap och bemötande har varit dagens ledord. Saker som är så viktiga i vår vardag och i mitt yrke. Man har hört det förr men det tål att höras om och om igen. Tyvärr kan man återigen konstatera att de personer i organisationen som kanske bäst hade behövt utbildningen, de uteblir, ännu en gång.

Så synd.

Kebabsallad, LCHF, lowcarb

Efter dagens jobb var det återigen dags för ett pass med Grit Strenght. Om ni undrar vad detta är för pass så hittade jag en bra förklaring på Adrenalin.Wordpress.com:

Den tredje och sista varianten är GRIT Strength som – precis som den heter – ska bygga styrka. Och när jag säger styrka menar jag inte mesig BodyPumpstyrka där man kan vifta med stången i 6 minuter, utan här är det snabba puckar och big boy-vikter som gäller för att komma till rätt nivå. Strength passar för dem som redan har någorlunda koll på hur kroppen ska föra sig i övningar som marklyft, burpees och power press, och lämpar sig mindre bra för dem som tror att en frivändning är något man gör när man steker pannkakor. Övningarna utförs både med kroppsvikt, med viktplatta och med en bamsing till stång, och precis när man trodde att man skulle segna ner som ett visset kolasnöre av mjölksyradöden så är det dags för nästa utmaning och övning. Även om passet heter Strength så kommer det att krävas (och ge) både spänst och kondition, så bli inte rädd om du förutom snygga discopuffar och spiror även blir en rackare på att hoppa högt.

Utrustning: Steplåda, viktplatta och tung stång (release 4)
Överkropp: En herrejädrans massa
Ben: Ja, men mindre än i Plyo och Cardio
Puls: Hög
Kräkkänsla: 8 av 10
Antal Burpees: 46

Låt oss bara konstatera att det är inte konstigt att jag går därifrån med känslan att detta är för svårt för mig. Detta är träningen “from hell”. Det är så sjukt dj-la jobbigt!!! Allra mest konditionsmässigt. Jag fixar det inte riktigt men jag gör så gott jag kan. Nästa vecka börjar vi med ett nytt program med ny koreografi. Det ska bli skönt, då är vi alla nybörjare.

Svullna ögon

O så har ögat återigen svullnat upp! Ett problem som jag sluppit hela sommaren. Är det bara för att hösten har kommit som detta har hänt? Eller vad är det. Tråkigt som tusan och ett stort handikapp när man tränar. Svullna ögon = inga linser = glasögon som halkar ner.

Nåja, efter träningen kom älsklingen och hämtade mig och vi gick ut o åt varsin kebabsallad som jag var sååå värd:-) Nu blir det soffhäng med Idol och Ensam mamma söker. Det är alldeles lagom som måndagsaktivitet för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!