tisdag 26 augusti 2014

Höstdimma, strålande solsken, åska o hagel?

 

 
Ja idag har verkligen vädret varit omväxlande. Trots samåkning så lyckades jag få upp min man i tid idag så att jag kunde köra en timmas Bodypump redan 6.45 imorse. Jag är imponerad!
 
När vi körde till Halmstad så kändes det som oktober. Slöjor av höstdimma steg sakta upp från fälten. Kall mark som möter varm luft, eller tvärtom. Oavsett vilket så kändes det väldigt mycket som höst.
 

På eftermiddagen var jag ute på ett arbetsplatsbesök i strålande solsken. Det var så varmt att svetten pärlade i pannan. Termometern visade fantastiska 20 grader.

När jag sen skulle åka hem från jobbet fram emot kvällen då var det andra tongångar från vädergudarna minsann. När jag stängde min balkongdörr för att gå ut från jobbet var det solsken. När jag kom ut genom dörren regnade det. Sen kom åska, hagel och skyfall. Efter att tidigare under dagen ha varit ute i strålande solsken så hade jag givetvis lämnat både jacka o paraply i bilen. En stund stod jag och kurade under ett skärmtak men till slut tog jag fram handduken från morgonens träning, la den över axlarna och sprang mot bilen. Det hjälpte inte. När jag kom till bilen så var jag helt dränkt.

Det var bara till att sätt upp värmen i bilen, sätta på stolsvärmen o sakta köra hem. När jag väl kom hem var det väldigt skönt att dra på sig varma, torra kläder.

Tänk så många olika väderlekar man kan möta på en o samma dag. Från 20 grader till 11 grader på ingen tid alls. Sverige i ett nötskal? Ja ikväll sitter jag i alla fall trött o nöjd i min soffa och ser fram emot ett soligt avslut på veckan.

2 kommentarer:

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!