söndag 19 juni 2016

En kväll i mathimlen på G Swensons i Torekov

 
Just nu pågår restaurangveckorna i Båstad, eller rättare sagt så är de nog slut idag. Igår passade vi i alla fall på och åkte ner tlll G Swensons i Torekov. Senast vi var där var på Mors dag och då blev vi så grymt nöjda och jag kan meddela att vi blev minst lika nöjda igår! Jag var i mathimlen! Jösses, maten bara smälte i munnen och vilka smaker!

 

 
Vi började med en fördrink. CLOVER CLUB som bestod av London Dry Gin, fransk och italiensk vermouth, färsk lime , jordgubbar från Pojmark och rabarber från Bjärehalvön. Det var verkligen en drink i min smak. Inte alls söt utan frisk och god. Det receptet vill jag gärna ha tag i.

 

Vi kom lite tidigt, en stund senare så var hela lokalen fullsatt.

 
Till förrätt G. Swensons varmrökta lax som serverades med honung & förslövssenapscreme, fänkålscrudité från öllöv & pepparrotsströssel.

 

 

Till huvudrätt svensk oxfilé från Halland med sauterad spetskål, salsa på Kattviksäpplen, rödvinssås smaksatt med ramslök & färskpotatis gratinerad med ost ifrån Ebbesons gårdsmejeri. Till maten drack jag G Swensons utvalda viner som passade perfekt till maten. Det är något jag verkligen uppskattar. Det har alltid ett speciellt vinpaket (per glas) som passar perfekt till det man vill äta. Man är i mat- och vinhimlen!

 

 
Efter maten såg vi oss omkring i hamnen då det var många år sedan dottern senast var där. Torekov är en vacker by. Jag känner på mig att vi kommer att komma hit ofta denna sommar.

 

Yngsta dottern, så lik sin mamma säger många. Jag är glad o stolt, lika stolt över alla mina barn men igår var det fokus på min yngsta. Det är inte så ofta hon är hemma men lockar man med god mat så brukar det funka:-)

 

Dagen inleddes dock först i går med ett grymt pass med Tabata nere i hamnen. Idag har jag träningsvärk precis överallt! Det känns bra, riktigt bra!

 

2 kommentarer:

 1. Jag har skapat en grupp på FB för oss bloggare i skåne där vi kan länka våra inlägg!
  Klicka på länken så kommer du dit!

  https://www.facebook.com/groups/bloggariskane/

  Ber om ursäkt om du inte gillar denna typen av kommentarer. Då får du tänka att du fick en besökare till på din statistik!

  SvaraRadera
 2. Det ör så underbart att bara sitta ner och njuta av god mat som man inte har lagat själv.
  Och visst ör det underbart att få rå om ett barn i taget.
  Kram J

  SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!