måndag 20 juni 2016

Det går inte så bra just nu....

 
Igår fick vi trevligt besök av en annan utav döttrarna och vi gav oss iväg ner till Torekov för att spela en runda äventyrsgolf. Ute vara det blåsigt och tråkigt men inne på campingen var det lugnt o skönt.

 

 
Banorna var omgjorda, fräscha och fina jämfört när vi var där senast för 2 år se´n. Erkännas bör nog att de också var betydligt mer lättspelade än förr. Det är ett rätt lättsamt och roligt nöje som passar de flesta. Jag brukar vara rätt bra på det här men igår fick jag stryk, bara med ett poäng men jag kom trots allt sist men det var helt ok. Allvarligt, igår var det bara på lek, alla slog bra, ingen fick maxlag och vi var väldigt jämna. Precis som det ska vara.

 
 

 
Efter golfen blev det ännu en middag i Torekov. Idag lite mer snabbmatsbetonat. Jag beställde en kebabsallad och de andra lite andra rätter. När maten kom så bar de ut 4 kebabsallader! Där rörde de allt till det! Ja, ja, det löste sig till slut och det var inte vårt fel.

 

 
Morgonpromenaderna som jag var så duktig med ett tag har helt runnit ut i sanden. Idag tänkte jag gjort ett nytt försök men jag var så trött, så trött när klockan ringde. Jag gav upp direkt.

Vattenfasta är något jag har börjat praktisera allt ibland. Inte fyra dagar som förespråkas men en. En dag handlar mest bara om att bråka med sin hjärna. Det är ingen som dör av att vara utan mat en enda dag och det är ett bra sätt att kicka igång förbränningen.

De första 8-12 timmarna efter sista måltiden använder kroppen mat som finns kvar i matspjälkningssystemet. Under de kommande 10 timmarna använder kroppen glykogen (kolhydrater) som finns lagrat i levern. 16-24 timmar efter sista måltiden måste kroppen börja producera glukos på något sätt och det lättaste sättet att göra det är att använda muskelvävnad. Det är bra om den mesta av denna tid är under natten då kroppen är i fullständig vila.

De flesta gånger jag försökt har det gått bra men inte idag. Jag var vrålhungrig från den stund jag gick upp i morse. Redan till lunch åt jag en hel färsk gurka (det är ok om man känner att man måste även vid vattenfasta, gurka är nästan bara vatten) och på väg hem från jobbet styrdes bilen in på Shell-macken längs med vägen och en ost- och baconkorv slank fort och lätt ner i min mage.

Tja, det är inte mycket jag lyckats med de sista dagarna inte men man kan ju inte lyckas jämnt. Ikväll så gick vi i alla fall en kvällspromenad tillsammans, min man o jag. Det får väl duga som motion för denna dagen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!