onsdag 18 januari 2012

Nerverna utanpå

Inbrottsvågen i vår by fortsätter välla fram som en tsunami. Igår länsade de huset hos våra utlandssemestrande kompisar inte långt härifrån. Mitt på dan vad jag förstår. Hur vågar de hålla på??? Jag bara undrar!! När ska de åka fast??

Idag när jag kommer hem möts jag av en bil på väg härifrån. En bil som kommer nerifrån vår gårdsplan o stilla väntar på att jag ska backa in. En bil som sedan stilla glider härifrån. Jag blir misstänksam o kör ut o efter, registrerar bilnumret men blir sen både nervös o intalar mig att jag är paranoid o kör hem igen.

Kliver ur bilen o ropar på Lexie. Ingen Lexie o hela huset är svart. Ingen tonåring hemma. Nu är jag säker på att huset är länsat och hunden mördad.

Låser snabbt bilen och springer in till min 81-årige svärfar och frågar om de precis haft besök. Nej, det hade de inte. Ber snällt svärfar att följa med mig in och betrakta eländet. Jag nästan skakar av nervositet.

Vi kliver sakta in i huset. Stereon kvar, check, iPad kvar, check, smyckesskrin kvar, check, Lexie inne???? hur kom hon in??? Partyhatt på köksbordet??? Hur kom den dit???

Mindes plötsligt, skulle inte tonårsdotterns kompis köra upp för körkortet idag? SMS:ar snabbt o frågar om hon varit här. Jo, det hade hon, med bästisen som fått körkort…….

Flera timmar tills mannen kommer hem. Det här gillar jag inte. O jag som inte ens smuttat vin på flera helger. Bara tränar o tränar. Nu korkade jag upp. Mina nerver måste flyttas in i kroppen igen.

Ibland är ett glas rött godare än annars men jag är fortfarande rädd. Ska man behöva vara rädd i sitt eget hus?

7 kommentarer:

 1. Nej usch. Känner igen känslan, när jag bodde i Sydafrika så hade vi en brottsvåg under en tid och då bodde vi i ett inhägnat område.

  Nej man ska inte behöva vara rädd i sitt eget hus.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men usch så obehagligt. Jag förstår att du tog dig en glas rött. Det gjorde du rätt i.

  Har mannen kommit än?????

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA, nu är mannen äntligen hemma, så skönt! Jag gillar inte att va ensam för tillfället.

   Radera
 3. Fy vad jobbigt det låter. Jag tycker verkligen synd om dig och förstår att du är rädd. Det är inte klokt att man inte kan känna sig trygg i sitt eget hem!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Sv: Hemma :) vi har fått en köld våg här nu så när jag var ute i morse var det -11 men med vinden så var det som -21.

  SvaraRadera
 5. hu snacka om hjärtat i halsgropen

  SvaraRadera
 6. Fy vad hemskt!! Men vad gör polisen???? De BORDE ju fixa förstärkt bevakning när det är många hus i samma område som får "påhälsning"!

  Styrkekram!

  SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!