söndag 16 september 2012

Hemgjord coleslaw på hemgjord majonnäs o så fläskfilégryta á la LCHF

camera_Hagrid_Devine_Peri

En riktigt lat dag har jag haft idag. Slentrianmässigt putsade jag 4 fönster imorse (mest för att känna att jag gjort NÅGONTING idag), tvättmaskinen har ju givetvis snurrat men i övrigt har jag bara suttit i soffan o latat mig. Inte ens en promenad har jag orkat ut på. Trött o hängig, jag behövde nog den här dagen.

IMG_20120916_192403

Till middag idag blev det rester av gårdagens fläskfilégryta och så en nygjord Coleslaw, tillverkad på hemgjord majonnäs, receptet hittar ni här.

Fläskfilégryta

600 g fläskfilé
2 msk kalvfond
400 g philadelphiaost med smak av paprika och lök
5 dl grädde
Salt
Vitpeppar
2 st purjolökar
1 st röd paprika

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär upp fläskfilén i bitar och krydda med salt och peppar, stek dessa och lägg sedan dem i en ugnssäker form.

3. Lägg 400 gram philadelphiaost i en gryta och häll sedan på grädden, rör om till en jämn slät sås och låt den koka upp. Krydda med salt o pepar

4. Stek purjolöken och lägg som en bädd under fläskfilén, stek även paprikan och lägg som ett täcke över. Häll över såsen. Ställ fläskfilén i ugnen i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!