fredag 19 oktober 2012

Vad vill du kunna säga i slutet av dagen?

Hund, Berner, Golden, Lexie

Jag prenumererar på Olof Röhlanders peptalk. Jag tycker de är fantastiskt bra, de får en att tänka till både en och två gånger. Här har ni denna veckans brev:

NÄR SCOREKORTET ÄR RÄKNAT
Den amerikanske affärsfilosofen Jim Rohn sa en gång:

"När Ditt livs scorekort är summerat, låt det visa Dina vinster och låt det visa Fina förluster, men låt det aldrig visa att Du inte försökte."

Igår kväll tänkte jag på vad jag skulle säga till mina närmaste om jag av någon anledning visste att min tid var kommen, många år från nu. Just nu är jag lyckligtvis frisk som en nötkärna, med det slog mig likafullt.

Jag vet såklart inte vad jag skulle säga i det läget. Men jag har funderat på vad jag skulle vilja kunna uttrycka.

Jag skulle vilja kunna säga till dem att jag haft ett bra race. Att jag vågade ta en chans i livet. Jag vill kunna säga att jag gjort det jag ville göra.

Jag vill kunna säga att det var upp- och nedgångar, men att jag aldrig gav upp. Jag vill kunna säga att jag skrattade mer och mer för varje dag, att jag uppskattade det här livet. Att jag var tacksam för allt jag fått.

Jag vill kunna säga att jag gjorde det bästa utifrån de resurser jag hade inom mig. Att rädslan aldrig fick ett ohälsosamt grepp om mig. Att jag vågade se livet i vitögat. Att jag stod kvar och inte backade ur. Blicken framåt.

Jag vill kunna säga att jag åtminstone försökte göra världen lite bättre. Att jag gav lite mer än jag tog. Att jag hade goda avsikter.

Jag skulle vilja känna att dem runtomkring som kände mig kan säga att det där var en bra människa. En man som inte gjorde allt rätt, men i alla fall gjorde mer rätt än fel. Som ville bygga upp, inte bryta ned.

Jag skulle vilja säga att de kan hälsa allihopa att vad som än händer dem i livet så fortsätt sticka ut huvudet genom fönstret och känn vinden i ansiktet. Slå på favoritlåten och skråla med. Sträck händerna i luften. Ta en chans. Känn saker. Tampas med livet. Le även när det inte finns någon anledning. Lev ett inspirerande liv.

Vad skulle Du vilja kunna säga när Ditt livs scorekort är räknat och summerat?

(Eller en något mindre filosofisk fråga: Vad vill Du kunna säga i slutet av den här dagen?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!