onsdag 21 november 2012

Den sjätte gudinnan

Karin Alfredsson, Den sjätte gudinnan

Jag har läst min första bok av Karin Alfredsson. Den sjätte gudinnan. Jag lovar att det kommer att bli fler böcker av henne för min del framöver. Boken skildrar att antal kvinnors livsöden i Indien. Väldigt gripande och tankeväckande men skildrat på ett sätt som gör det väldigt lättläst. Jag plöjde mig igenom boken på bara ett par dagar. Rätt ovanligt för mig nu för tiden. Man ville hela tiden veta mer.

Beskrivning från Adlibris:

Kali drar sig fram genom att tigga. Hon är 17 år, våldtagen och kastlös, och kämpar för att hålla sitt nyfödda barn vid liv.

Amrita har svårt att gå efter den svåra brännskada hon fick då hennes man kastade ett brinnande spritkök på henne. Men nu har Amrita jobb - och en mobiltelefon. På displayen skymtar Kali ibland MMS-bilder på stengudinnor, sådana som fanns i bytemplet där hemma, men hon frågar ingenting. Amrita ordnar saker åt folk med hjälp av mobilen, det förstår Kali.

Kali och Amrita är två av de utsatta kvinnor som den svenska läkaren Ellen Elg träffar på sitt FN-uppdrag i Indien. Ellen samarbetar med Madhu, en advokat med mänskliga rättigheter som specialitet. Madhu vill driva de utsatta kvinnornas fall i rätten men Kali och Amrita bestämmer sig för att skipa rättvisa på egen hand. Lite hjälp på vägen får de också av den sjätte gudinnan, en ovärderlig antikvitet på väg ut på den internationella konstmarknaden. Kanske kan man "ordna" så att den tar en annan väg?

5 kommentarer:

 1. Jag har inte heller läst något av henne men ska satsa på det nu ser jag :-)

  SvaraRadera
 2. Humm... borde man läsa känns det som! Ska bara....

  SvaraRadera
 3. Just den har jag inte läst. Men jag gillar de av hennes böcker som jag har läst

  SvaraRadera
 4. Det är så underbart när man får tag i en sån bok man inte vill lägga ifrån sig! Jag får tacka för boktipset.

  Kramisar

  SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!