tisdag 20 november 2012

Vuxenmamman vill veta mer om mig

2012-07-19 14.52.43

Helt plötsligt har jag fått TVÅ utmaningar att ta mig an! Det var länge sedan sist men helt plötsligt duggar de tätt. Den första kommer här från en av mina favoritbloggare, Vuxenmamman som jämnt skriver så kloka tankar om livet i allmänhet och som mamma till vuxna barn i synnerhet. I somras lyckades vi t o m träffas en stund på ett kafé i Lund o vi bara pratade o pratade o pratade:-)

1. Vad ville du bli när du var liten?

Jag minns att jag hade drömmar om att bli både sjuksköterska och flygvärdinna men det var nog när jag var väldigt liten. Efter det så var det nog lärare jag ville bli mest av allt, språklärare. Så blev det inte.

2. Vad är du idag?

Idag jobbar jag som Bygglovshandläggare, en kommunalgrå byråkrat?? Eller?? Nä, det är något som jag aldrig vill bli. Jag är alltid färgstark (läsglasögon med röda pussmunnar på) och försöker vara så mänsklig som möjligt så att var och en kan förverkliga sin dröm även om jag givetvis måste se till att lagar och regler följs. På min vägg på jobbet har jag en tavla med ett citat av Audrey Hepburn “If you obey all the rules, you miss all the fun”, hmm…så´n e jag!

3. Vart vill du helst resa?

2012-11-02 10.08.08

Jag vill helst av allt resa….överallt! New York  o varenda storstad i Europa samt till alla varma länder som finns. Förra veckan kom vi hem från Florida, det var nog min 11:e resa dit, dit kan jag resa när som helst igen för där bor min syster. Jag älskar Florida (och Turkiet).

4. Var ser du dig själv om fem år?

Om fem år?? Kanske bor jag utomlands tillsammans med min man som är där på ett längre utlandsuppdrag?? Det är en dröm som vi delar. Kanske att det blir så, vem vet?

5. Rött eller vitt?

Här säger jag som Vuxenmamman. Ingen tveksamhet här inte. Rött vin är alltid det som gäller. Ett fylligt, mustigt glas rött slår det mesta men jag tackar inte nej till varken vitt eller rosé heller.

6. Sommar eller vinter?

2012-11-02 10.20.51

Kopierar Vuxenmammans svar: Sommar, sommar, sommar. Står inte ut med vintern. Älskar sommaren. Det är då jag lever och mår som bäst. Jag verkligen HATAR vinter!

7. Havet eller skogen?

Havet utan tvekan. Vi har den stora förmånen att bo så vackert så vi har utsikt över havet och kan se både Hallands Väderö och Kullahalvön. Allvarligt talat så bor vi vidunderligt vackert. Att sitta på altanen en varm sommarkväll och titta ut över havet är magiskt.

8. Hip hop eller dansband?

Dansband!!! Jag smygdiggar dansband i bilen för min man retar mig för det o han bara hatar detSmile

9. Vad gör dig ledsen?

Jag är så egotrippad så det som gör mig mest ledsen är nog när jag tror att någon annan tycker illa om mig. Jag vill helst av allt bli älskad av alla här i världen även om jag vet att det kan man ju inte bli. Jag blir ju givetvis också väldigt ledsen om mina barn har det svårt på något sätt. Det är faktiskt ännu värre. Jag älskar mina barn!

10. Vad vill du bli bättre på?

Jag vill gärna bli bättre på att ha TÅLAMOD, tålamod med folk som inte är lika snabba i vändningarna som jag själv. Jag skulle också gärna vilja lära mig att inte bli så lätt arg, jag brusar lätt upp men det går lika fort över. Det hade varit bättre att inte bli så arg.

11. Det bästa jag vet?

Det bästa jag vet är nog när alla barnen är samlade. Just nu ser jag mest av allt fram emot vår 50-årsresa som vi ska göra tillsammans med alla våra 5 barn och deras respektive nästa år när vi fyller år. Alla barnen och sol o värme, en bättre kombination kan man väl inte tänka sig. Det ska bli helt underbart!

Och nu vill jag ju veta mer om vissa bloggare. Jag utmanar följande bloggare att ge mig svar på dessa frågor;

O så hallå, en gilla-markering till på Facebook hade ju inte gjort ont, 10 jämnt hade suttit fint:-)

13 kommentarer:

 1. Mysiga du....tack för alla rara ord.
  Tänk så lika vi är.

  KRAM
  Vuxenmamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst e vi! Jag bara väntar på nästa träff:-)

   Kram

   Radera
 2. Herlig læsning he he :D

  SvaraRadera
 3. Haa ha ha ... men Yoyce? Dansband??? ;)

  SvaraRadera
 4. Hej där, kul att du lämnade ett litet avtryck inne hos mig efter Cecces nominering. Här hos dig blir jag nog kvar ett tag och kikar in LCHF-recept. Nomineringar är roligt och ett kul sätt att få upp ögonen för nya bloggar. Ha en fin dag! Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej vad kul att du vill stanna kvar ett tag! Det kommer jag att göra hos dig oxå.
   Det är alltid kul att hitta nya vänder här i cyberspace :-)

   Radera
 5. Trevligt att veta, men jösses så skrämmande lika vi skulle svara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där ser man vad mycket man får veta genom såna här utmaningar :-)
   Fast vi som gillar sol o värme o rödvin kanske inte e så unika.

   Radera
 6. Jag ska försöka anta mig utmaningen i helgen. Vi får se om tiden räcker till. Kul att veta lite mer om dig :)

  Kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar med spänning även om det känns som att jag vet rätt mkt om dig även om du inte är lika flitig med bloggandet längre.
   Kram

   Radera
 7. Äntligen har jag kommit ifatt med en del annat och kan ta mej an utmaningen. "Bättre sent än aldrig" sägs det ju. Kul utmaning, för det är så roligt att få reda på småsaker som jag inte visste fast vi känt varandra ganska länge (men inte så väl).

  SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!