söndag 18 november 2012

En utmanande inbjudan o så LCHF kycklingfilé

höst skog

Häromdagen fick vi en utmanande inbjudan av goda vänner. En inbjudan till nyårsmiddag som inleds redan kl 12.00 på dagen med ett Sylvesterlopp, 5 eller 10 kilometer! Det var en utmaning som vi genast antog. Jag som inte vill springa lopp men va f-n man e väl inte sämre än att man kan ändra sig? Vilken annorlunda men trevlig nyårsafton det kommer att bli. Dessutom i mina gamla hemtrakter, kan det bli så mycket bättre än så? Nu gäller det att ligga i även med löpträningen. Idag snörar vi på joggingskorna o ger oss ut, i regnet…..

häst

På min promenad med Lexie i går eftermiddag förundrades jag över alla löv som låg på marken.Visst satt väl de flesta kvar på träden när vi åkte till Florida i slutet av oktober. Så fort det går o snart är det advent o jul.

LCHF kycklingfilé

Kvällen igår blev lugn och skön med Så mycket bättre på tv efter en god middag. LCHF kycklingfilé med tillhörande sallad. Det blev ett “hitte-på-recept” som jag gärna delar med mig av för det var gott.

1 kg kycklingfilé som delas på längden
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 rödlök
1 pkt bacon
salt o vitpeppar
rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar, chilipulver, paprikapulver, dragon

Dela o lägg kycklingfilén i en ugnsfast form. Dela baconet i bitar o stek. Dela rödlöken o klyftor och bryn lätt efter baconet. Vispa sedan ner grädde o creme fraiche i stekpannan och krydda efter smak. Häll över kycklingen i formen o sätt in i ugnen i 225 gr i ca 25 minuter. Servera med en god sallad.

6 kommentarer:

  1. Receptet lät väldigt gott, ska testa det på tisdag när vi har vår tisdagsmiddag med vin :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja enkelt o gott! Hoppas att ni gillar det. Ett glas vin till gör det säkert inte sämre:-)

      Radera
  2. Jag säger nej till lopp men som du säger, man kan alltid ångra sig.
    Låter som en toppen nyår.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ingen regel utan undantag! Det blir nog en kanon-nyårsafton:-)

      Radera
  3. Mums vilken god mat!! *dreggel* Låter verkligen som en kul och annorlunda nyår, kul med nått ovanligt :0). Antar att du inte lyssnat på Paolo Roberto ang. LCHF.....ha ha. Han gillar INTE det och hade ett lååångt utlägg om varför ;0). Men mår man bra och det funkar så gör alla som dom vill, jag önskar dig lycka till iaf, fast jag själv skulle aldrig kunna leva så. Ha det gott.
    KrusidullkrAMar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä Paolo Roberto lyssnar jag inte på:-) Jag kör mitt race som jag mår bra av o maten är fantatiskt god!

      Nyår blir nog riktigt rolig!

      Kram

      Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!