måndag 3 december 2012

Kålsoppa, boxning o snön den bara vräker ner

IMG_20121203_101410

-7,7 grader på morgonen, vi passerade –10 på vägen till jobbet o hela dagen har snön vräkt ner. I år infinner sig julstämningen verkligen på allvar redan första advent. Nu vet jag att jag har en syster som längtar hem till Sverige:-) Kolla bilderna kära syster!

2012-12-03 16.20.13

Efter jobbet idag tog jag o älsklingen en liten shoppingrunda tillsammans på sta´n. Han behövde ett par skor och ville ha med mig som smakråd. Hur det slutade? Jag köpte ett par skor men inte han;-) Som det kan gå….

Denna veckan provar jag något nytt. Jag har växlat spår. Jag är så trött på mig själv. Trött på de där extra kilona som smög sig på mig under Florida-resan och som inte vill försvinna igen. Ibland behöver man nog bryta invanda mönster. För första gången i mitt provar jag kålsoppe-dieten. Det är högst tillfälligt, bara denna veckan för att se vad som händer. Ska vågen fortfarande stå still eller kommer jag att rasa? Nu kommer jag inte att köra helt strikt, lite vanlig mat kommer det att bli också. Annars blir det nog svårt att träna.

Idag blev det kålsoppa till frukost och lunch o däremellan några clementiner. Till middag blev det Mc Donalds, en hamburgare UTAN bröd och med mini-morötter till det. Efter kvällens boxningspass (oj vad värdelös jag kände mig idag) så blev det bara en liten ostbit för att fylla på musklerna med lite protein. Det här måste bli en ren kolhydratchock för kroppen. Visserligen bara från grönsaker o frukt men ändå.

1191 kalorier har jag fått i mig idag o förbrukat ca 380 på träningen. Fördelningen protein/kolhydrater/fett blev 17%/33%/50%. Jag blir nästan rätt för den höga kolhydratmängden, inbiten LCHF:are som jag är men det kan ändå inte vara helt fel?

Dagens bästa tips om du vill veta hur mycket du stoppar i dig är appen “Shape up”. Jag tycker att den är helt suverän. Den har nästan all mat man kan tänka sig, finns det  inte så kan man scanna en streckkod för att få fram näringsinformationen, man kan göra sina egna måltider o recept m m. Prova, den är gratis.

IMG_20121203_205000

Dagens mest spännande brev. Ska det äntligen bli slut på mannens problem med att komma in i det förlovade landet på andra sidan Atlanten en gång för alla?? Det problemet kan ni läsa mer om här. Så lätt går det nog inte men vi får väl se!

6 kommentarer:

 1. Va spännande med ny diet :) Kålsoppa skulle få mej att bli uppblåst som den värsta ballongen! ;)
  Men det är gott!

  Jo, jag känner igen Shape-up appen, har provat den, men det blev lite omständigt ( läs hade inte ork nog!) Har också provat Matdagboken, som är lite enklare.
  Något som har hjälpt mej är Viktklubben(via Aftonbladet), men man måste ju ha disiplin..
  Bäst (enligt mej) är Viktväktarna!
  Är det inte så att ska kroppen inte gå på sparlåga så krävs väl 1300 kalorier/dag för oss tjejer? Att man sen tränar är ju bara ett plus?

  Läste nyligen en artikel av Stephan Rössner ( nu blir det ett långt inlägg...)Som menar att det finns varken nyttig eller onyttig mat, bara mat! Att både kost och motion är viktiga,men att kroppen är en energisnål sparbössa. Att bli av med 600kalorier om dagen genom att äta mindre går ganska lätt. Ska du bli av med samma kalorier genom att motionera får du ta på dig träningskläderna så fort du vaknar, enligt honom.
  Han har skrivit en ny bok som heter "Gå ner i vikt med Stephan Rössner", allt som står i den är vetenskapligt bevisat, professor som han är.
  Är sugen på att köpa den boken :)

  Må så gott och Lycka till! kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Vilken kommentar:-) Du, kålsoppa gör mig uppblåst också för att inte tala om vilket magknip jag fått! Gott? Tja egentligen tycker jag det men att äta det både till frukost o lunch o inte så mycket annat?? Inte lika gott längre...

   Jag gillar Shape-up men har inte provat Matdagboken. Viktklubben är bra men kostar mycket pengar. Viktväktarna funkar för stunden (har varit med där otaliga gånger), det funkar även att vara med i Viktväktarna som LCHF:are om man räknar point. Jag har provat!

   Att jag åt så lite kalorier igår hör nog till undantaget. Jag tror på det du säger, man ska INTE ställa in kroppen på svält, det här är en test.

   Stephan Rössner, stick o brinn!! Han gilar jag INTE!!! Han är bara för lågkalorikost o jag tror inte på det. Det funkar bara för stunden, inte i längden.

   Var o en tror på vad den vill o allt funkar inte för alla. Så är det. För mig är det LCHF som gäller även om jag "detoxar" lite nu p g a semesterkilon o nässelutslag:-)

   Kram

   Radera
 2. Du är så duktig och flitig! Imponerad.

  Jag älskar kålsoppa och skulle kunna äta det varje dag. Skulle jag kunna få ditt recept?

  SKönt om det löser sig för maken.

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är du med! Du borde komma hit o renovera lite, vad sägs om det??

   Receptet hittar du i nästa inlägg.

   Tror inte att det löser sig så lätt för maken men tack ändå!

   Kram

   Radera
 3. Härliga bilder med snö (men det är lättast att uppskatta snön på bild!) /Katsura

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller fullständigt med dig! Snö passar bäst på bild:-)

   Kram

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!