Igår åt vi den här fantastiska kräftstjärtssalladen till lunch. Ett recept som kommer från Ulrika Davidssons 6 kilo på 6 veckor.
Kräftstjärtsröra med avokado – 2 portioner
150 g kräftstjärtar
100 g crabsticks
1 ½ dl gräddfil
3 msk majonnäs
2 msk hackade dill
2 avokado
¼ rödlök
½ citron
Salt och svartpeppar
75 g blandad sallad
Häll av vattnet från kräftstjärtarna och lägg i en skål. Strimla crabsticks och blanda ner tillsammans med gräddfil, majonnäs och dill. Skala och skär avokado i mindre bitar. Skala och finhacka rödlök. Blanda ner avokado och rödlök i skålen. Pressa ner citron och smaka av med salt och peppar. Servera röran med sallad och dekorera med citronskiva och dillkvist.
Idag kom jag hem till en sjukstuga. En man och en bonusson som är nästan däckade i förkylning och feber. Inte kul, ingen bra inledning på påskveckan. Nu är frågan: Ska jag klara mig? Eller ska jag också bli sjuk nu när barnen kommer hem? Jag hoppas jag klarar mig.
Jag har hunnit tjuvkika lite i nya numret av Bjäreliv sen jag kom hem. O ser man på, där har man visst hamnat på en mingelbild:-)
Tack för receptet. Precis vad jag behöver nu för att komma i balans med mitt lchf-andet. Kikade in här för jag kom ihåg att du brukade dela med dig av läckra recept.
SvaraRaderaMen åh!! Den kräftsalladen måste jag bara testa i påsk! Låter jättegod!!
SvaraRaderaTack för tipset!
Kram Cecce