tisdag 24 september 2013

Bodycombat–jag har hittat hem!

IMG_20130924_065702

If fitness is a battle, welcome to the frontline! Så säger reklamen på Youtube för Bodycombat. Idag har jag tränat Bodycombat för första gången o vet ni, jag tror att jag har hittat hem!!

Så här beskrivs Body Combat utav Wikipedia: (BC) är ett förkoreograferat non-contact, högintensivt 60 minuters gruppträningsprogram inspirerat av kampsporter som karate, kickboxning, taekwondo, capoeira, tai chi, kung fu ochmuay thai från Les Mills InternationalNya Zeeland.

Musiken i Body Combat är intensiv och ofta i form av techno, Happy Hardcore, trance och hårdrock.

I Combat-låtarna så jobbar man med slag- (Jabb, Cross, Hook, och Uppercut) och sparkkombinationer (frontkick, back kick, sidekick och roundhouse kick) medan Power Training-låtarna är uppbyggda av enbart slag. I muay thai så jobbar man med mycket knän och armbågar. Styrkedelen består främst av sit-ups, armhävningar och andra styrkeövningar med den egna kroppen som motstånd i olika kombinationer och mönster. Passet innehåller även katas och rörelsemönster med hög symbolik till olika kampsportsstilar inom både karate och taekwondo, och i nedvarvningen mer avslappnande rörelser i likhet med tai chi.

IMG_20130924_070036

Humöret är idag åter på topp, jag deppar aldrig länge;-) Med en sådan här morgon som bilderna visar så kan man ju knappast bli annat än lyrisk. Att dessutom få äta lunch med sin man o sen träna kampsport, det har gjort min dag!! Jag känner mig lycklig, nöjd och glad.

Kicka o sparka o slå, det är tydligen min grej:-) Att pulsen var högre (157 som max) än vad den har varit på något annat pass hos Nordic Wellnes och kaloriförbrukning nästan dubbelt så stor som på de tidigare passen (417 kcal) det gör att man känner sig ännu mer nöjd. Det här gör vi om!!

6 kommentarer:

 1. Va roligt att du hittat något som du tycker om!!
  Inget som jag skulle gilla dock :-/...
  Ha en fortsatt skön kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju mycket som jag gillar men just igår så var det Bocycombat som fick mig på bra humör igen.

   Radera
 2. Där ser man vad olika man kan vara, Body Combat är en av de få klasser som jag inte tycker om

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är därför det finns så många träningsformer, alla tycker vi olika:-)

   Radera
 3. Välkommen tillbaka ;-) Vad underbart att hitta en träningsform som man gillar skarpt. Nu är det bara att tuta å köra!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det ska jag göra fast nästa vecka kan jag tyvärr inte gå på denna klassen, synd, men det kommer ju fler veckor.

   Kram

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!