fredag 24 oktober 2014

Urbanisering, stadsplanering o så LCHF = macka o banan?

Igår var en tuff dag. Upp 4.45 (ja det är värre än när jag ska upp för PT-träning). Duscha, äta, packa färdigt o sen bege sig till hyrbilsfirman för att hämta en bil. Jag kör inte! Det hade jag aviserat för länge sedan. När jag plockade upp bilen och insåg att det var en BMW så ångrade jag mig nästan....men nä, jag körde inte. Fyra tjejer i en bil i 2 timmar. Det blev mycket skratt o prat, en väldigt trevlig resa som slutade i Kristianstad.

 

I två hela dagar har vi nätverkat, diskuterat likheter o olikheter, stadsplanenering, urbanisering, bygglovshantering, Attefallsåtgärder o bygglovstaxor. Nyttigt och berikande.

Imorse vaknade jag tidigt och gav mig ut på en morgonpromenad redan före frukost. Dels för att lägga på ytterligare parkeringsavgifter, dels för att jag älskar att se en stad vakna. Sopbilar som kör runt på gatorna, människor som är ute och rastar sina hundar innan jobbet, varutransporter som kommer rullandes in. Det är en härlig känsla att se hur allt tar fart. I love it!

Rådhuset var nytt, spännande och inspirerande. Kristianstad är verkligen en stad som storsatsar.

 

Under ett par timmar idag har vi guidats runt på en trevlig stadsvandring. Nytta med nöje. Två promenader idag fick utgöra dagens motion. Kristianstad är en trevlig stad och en rätt så ny bekantskap för mig. Visst har jag varit här förut men bara helt kort. Idag fick vi se så mycket mer. Stadskärnan är så utbredd med lågmäld bebyggelse att den känns oändligt stor. Mycket gammal fin bebyggelse som jag tycker så mycket om.

 

 

 

 

Dagens bottennapp var väl förstås lunchpåsen som vi fick med oss på stadsvandringen. LCHF-kost var beställd såklart. Vad fick jag? Jo EXAKT samma påse som alla andra men de hade tejpat fast en lapp där det stod LCHF.....Lever vi inte år 2014? Hur kan någon ha undgått att LCHF innebär att man INTE äter BRÖD och att man INTE äter BANANER??? Jag blir såååå trött.....De fick bli en chorizo hos Pölsemannen när vi passerade förbi och god var den inte.

 

 

1 kommentar:

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!