lördag 27 december 2014

The boy in the striped pajamas

 

 
Julen rullar på i sakta mak, precis som det ska vara. Igår fick välkommet besök av goda vänner från Göteborg då vi satt o pratade o fikade i flera timmar. Det är ett alltid lika välkommet besök.
Min föresats att INTE gå upp i vikt i jul har nog kommit på skam. Inget julgodis blev tillverkat p g a detta men jag har ändå lyckats peta i mig den ena chokladbiten efter den andra, skumtomtar, glögg och som grädde på moset igår en stor bit tryffeltårta. Min karaktär när det gäller godis har denna julen varit under all kritik. Det kommer jag att få betala surt för efter jul.
Tränat har jag trots allt gjort. I förrgår en promenad på drygt 1 timma, igår ett pass på crosstrainern och idag bär det av tilll gymmet.
 
 
Igår slapp jag matlagningen för första gången på länge. Det var istället min kära syster som bjöd på kycklingfilé med stekt lök och tomat- och mozarellasallad. Efter det blev det återigen kortspel med min systerson. Så mycket spel har jag inte spelat på många år:-)
 
 

Julen innebär också tid till timmar i soffan och tid till film. Häromdagen såg vi The boy in the striped pajamas. En sorglig film om ett barns naivitet som leder till ett tragiskt slut i nazityskland under andra världskriget. En film väl värd att se i dessa främlingsfientliga tider.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!