torsdag 16 februari 2012

För rättvisans skull: Kurser för kvinnor…

Jag undrar

Här kommer ett utdrag ur kursprogram 2005 från Malmö Högskola samt exempel på praktiska övningar.

Kurser för kvinnor Malmö Högskola, institutionen för genusforskning, våren 2005

=====================================================================

Kurs 1 Att umgås med andra kvinnor.

Vi försöker sätta ihop grupper med fler än 2 kvinnor som ska umgås utan att tala illa om varandra på rasterna, då vi sitter två och två i cafeterian.

Dolda mikrofoner på damtoaletten, dit deltagarna släpps i mindre grupper.

Kursmaterialet är något försenat. Enligt Berit på tryckeriet är det för Att "den där jävla subban" på korrektur, som tycker hon är så snygg, inte kom i tid med grejerna"

Kurs 2 Navigering

Att läsa karta utan att vända den upp och ner när man kör söderut .

Spännande övningar, vi träffas på Ödeheden utanför Pajala och tar oss hem till Malmö själva.

Fastklistrad, rättvänd, karta på instrumentpanelen monterar vi.

Överlevnadspaket för 3 veckor, nödraketer, 8000 meter snöre (fästs i bakre kofångaren vid starten) för er som kommer helt fel i början, parlör på ryska, finska och norska och 22 mobiltelefonbatterier ingår.

Kurs 3 Skopackning

Vem säger att en garderob inte kan förmås att lagra 50 par skor till?

Lagom till vårsäsongens nya modeller kommer lär vi oss skyffla undan högarna med de där asgamla och pinsamma skorna som köptes in förra kvartalet.

Samling hos Jönssons Hydrualikpump & Press, Kävlinge, som också lånar ut verktygen. Under hösten kommer en liknande kurs för badrumsskåp och damväskeförrådet.

Kurs 4 Finn 55 fel

För nykära/nygifta kvinnor som har svårt att våga tala ut om de där sakerna som han ska ändra på.

Vi lär er hitta både det ena och andra som ni inte ens tänkt på. Kursen leds av rutinerade kvinnor med flera kraschade förhållanden bakom sig och vi har bokat Gudrun Schyman att ställa upp med sitt alltid aktuella föredrag "Har du snopp? Då har du fel!"

Kursdeltagarnas äkta män får sedan 5% rabatt på alla inköp över 50.000kr hos plastikkirurgen Dr Skära Å Karva, dito på weekenduppfostringskurs hos Kustjägarna i Vaxholm och samma rabatt på herrklädinköp på Hansa, (kläderna väljs naturligtvis av hustrun), rabatten kan dock tas ut i form av damskor istället.*

Kurs 5 Parkering på 10 minuter

Känns det frustrerande att alltid komma för sent till era möten för ni glömmer räkna in den där halvtimmen ni måste lägga på att fickparkera varje gång?

Vi lär er att på bara 10 minuter få in en Nissan Micra i en 8 meters P-ficka utan mer än två kofångartouchar. Samling Bulltofta Flygfält. Ta gärna med handskar och sportdryck så undviker ni blåsor på händerna och blodsockerdilerium. För er som har mer pengar än tid kan vi istället erbjuda en Hummer Crusher med extra stora kofångare för 938.000 kr, då behöver ni inte bry er så mycket om andra bilar vid parkering.

3 kommentarer:

  1. Kanon- har antecknat allt och kommer aldrig glömma dessa fantastiska tips.

    KRAM

    SvaraRadera
  2. wonderwoman stämmer bra på mig

    SvaraRadera
  3. Haha! Nu känner jag igen mig mer än det om männen. Vad hemskt!!! ;-)

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!