lördag 26 januari 2013

Konsten att lyckas med det omöjliga

.facebook_153359181

Jag har lyckats med det som jag trodde var omöjligt. Ibland går det, helst kanske när det inte är meningen.

Häromdagen fick vi en betalningspåminnelse på vår sophämtningsfaktura! Va, jag som hade betalt, det var jag rätt säker på. Vi bokför varenda räkning, varenda utgift och dessutom gick jag in på internetbanken och kollade.  Jodå, den var dragen, 2 veckor tidigare.

Nu ringde jag upp NSR och var faktiskt helt lugn. Ingen idé att gapa o skälla här inte, det här ska nog lösa sig. Jag förklarade att vi hade betalt fakturan 2 veckor tidigare, hon gick in o kollade, nej, där fanns ingen betalning. Då tog jag en print screen från internetbanken o mailade över. Jodå, hon kunde ju se att rätt summa var dragen och summan hade gått till NSR/Orten där jag bor. Men någon betalning fanns inte hos dem!

Nu fick jag hjälp av banken som guidade mig hur man skriver ut ett kvitto på betalningen från internetbanken där även angivet OCR-nr framgår. Nu mailade jag över även detta. O då så! Nu hittade de fakturan. Den hade gått in på en annan kund, betalningen hade gått in på fel OCR-nr. Det omöjliga hade helt plötsligt hänt. Jag trodde inte att man kunde skriva fel OCR-nr. Om man någon gång råkar göra det så skriker det direkt, betalningen går inte igenom men nu hade jag lyckats.

Ja, ja, slutet gott allting gott. Tjejen jag hade kontakt med var jättetrevlig och allting är löst men där ser man. Ibland händer faktiskt det omöjliga. Vilken tur att man då får prata med en trevlig serviceminded människa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!