lördag 5 januari 2013

Viktminskning med LCHF så lyckas du

Viktmninskning med LCHF, så lyckas du,Åse Falkman Fredrikson

Det sista som överger en är ju hoppet. I år kanske är det där året då jag ska tappa 10 kg? Vem vet. Ett nytt år med nya möjligheter. Trots min intensiva träning under förra året och viktförlusten på 7 kg under förra våren så kan jag nu bara konstatera: Jämfört med samma dag förra året så väger jag 0,7 kg mindre……MEN kroppen är betydligt mer musklad och klädstorleken har minskat ett nummer. Nu tar vi nya tag. Nu är det 3 mål mat om dagen som gäller och inget annat och exakt mängder enligt Kickstartsprogrammet.

Först o främst så kör jag ju ett par veckor med Ulrika Davidssons kickstart o sen har jag köpt hem den här boken Viktminskning med LCHF så lyckas du. Jag måste säg att jag är grymt imponerad av denna boken. Snygg layout, recept som får det att vattnas i munnen (det finns nog inte ett enda recept som jag inte vill prova) dessutom så är det recept utan tiotusen ingredienser som nästan gör en tokig i vanliga fall. Enkla, goda recept.

Åses inledande texter gör att jag känner så väl igen mig. Där finns så mycket förklaringar till VARFÖR inte en del går ner i vikt på LCHF-kost. Jag har nog alltid ätit lite för mycket och för ofta. Grädde har ju många sagt att man ska plocka bort om man inte går ner. Alla tål inte det. Det kommer nu att gå bort ur mitt liv och ersättas med kokosfett, smör o majonnäs. Allting är ju saker som jag vet men inte riktigt tagit till mig. Ibland behöver man få höra det gång på gång på gång. Åses tankar om att man EN gång i veckan under viktminskningsfasen kan unna sig gillar jag också. Om man EN gång i veckan äter nötter, mörk choklad, bär eller dricker vin så är det ok. Det kan jag nog stå ut med. Om man som jag ätit enligt LCHF-metoden i 6 år så har man under tiden blivit mer o mer slarvig eftersom “jag går ju ändå inte ner i vikt”.

“För många som tidigare varvat överätning med svältdieter så blir tanken att man nu kan äta så mycket gott helt överväldigande och man frossar i nötter, bär, mörk choklad, grädde och bär och alla möjliga tänkbara LCHF-efterrätter och LCHF-bröd. Detta skadar dig inte, ditt blodsocker kommer inte att åka upp och ner, men du kommer med största sannolikhet inte gå ner i vikt.”

Gå gärna in och läs på hennes trevliga blogg. Hon är en stor inspirationskälla för mig.

6 kommentarer:

  1. Den bog kunne jeg godt tænke mig :D Jeg gik heller ikke ned i vægt, så jeg kombinerer nu min mad med at holde kol på KJ. Det fungerer bra og jeg taber vægt. I nat fandt jeg frem til bloggen LCHF Danmark (en nordmand skriver den). Der findes et utal af lækre recepter. Uhmmm. Du finder linket på min blog - sidste indlæg, hvis du er interesseret.
    Held og lykke med vægttabet :D
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det funkar säkert att kaloriberäkna men jag vill inte svälta mig. Jag ska kolla in bloggen, tack för tipset:-)

      Radera
    2. Jeg har endnu ikke følt sult... nok fordi fedtet giver en god mæthedsfølelse :D

      Radera
  2. Svar
    1. Ja, man blir ju glad bara av att se den, eller hur?

      Radera
  3. Jag avskyr kalororäkning och tycker matlagning är booooooooring.. Men kanske man skall ta tag i detta med LCHF ändå.. Sett den där boken lite här och där i Bloggens värld.

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!