Ja där står mina penséer i sin låda i en sorglig påminnelse om att allt inte blir som man tänkt. Dagens iskyla har definitivt inte tinat jorden i grytan ett endaste dugg. Planteringen får vänta ännu någon dag, kanske en hel vecka till, är jag rädd för.
I de små “byttorna” på altanen lyckades jag dock plantera lite. Alltid något.
Idag tyckte jag att det var dags för mig att ta mig lite i kragen. Fortfarande förkyld men något bättre. Ett besök i ICA-affären var nödvändigt så det klarade jag av.
Döm om min förvåning när jag t o m i den lilla lokala ICA-affären hittade både Mandelmjöl, Stevia och Ekologiskt vaniljpulver. Det är inte så svårt att vara LCHF:are nu för tiden.
I gårdagens tillfälliga våryra lyckades jag t o m vårstäda en liten rabatt. Det går framåt.
Till lunch lagade jag Airams goda LCHF-pannkaka
Ingredienser:
3 pkt bacon
8 ägg
1½ dl vispgrädde
50gram smör
250gram keso
150 gram fet smaklös ost (tex gräddost)
Ugn 250gr
Finstrimla bacon och fördela på en långpanna med smöret i mindre klickar. Grädda/stek tills baconet antagit krispig karaktär och fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör ner keson. Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt. Strö små osttärningar på baconet och sen äggstanningen över det. Grädda till pannkakan är vackert bubblig och fått gyllebrun yta.
Till middag tänker jag idag prova Åse Falkman Fredrikssons LCHF Chicken Cordon Bleu med Honey Mustard Sauce. Det låter ju hur gott som helst! Jag lovar att återkomma om hur det smakade.
2 portioner
0,5 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk eko blomsterhonung (kallslungad)
0,5 msk pressad cironjuice
Rör ihop allt och ställ kallt.
2 portioner chicken cordon bleu
2 kycklingfiléer
4 skivor gouda
4 skivor fin rökt skinka
4 tsk dijonsenap
1 dl pofiber
1 uppvispat ägg
Ca 100 gram fläsksvålar / fläskesvär (te.x. Lyka)
Mixa fläsksvålarna i mixer och häll upp på tallrik. Vispa ägget och häll upp på en andra tallrik. På en tredje tallrik häll upp pofiber. Banka ut kycklingen med smörpapper mellan med kökshammare.
Salta och peppra dem. Lägg två skivor ost + två skivor skinka på kycklingen och bred dijonsenap på, rulla sedan ihop från kortsidan så tight du kan och fäst med tandpetare.
Doppa sedan först i pofiber, sedan i ägg och sist i fläsksvålsmjölet.
Stek dem i deodoriserad kokosolja OCH smör. Ca 5 minuter på varje sida.
Dagens träning fick bli en enkel promenad för att prova mina krafter efter förkylningen. Jag hoppas, hoppas kunna gå på boxningen imorgon även om det kanske är mot bättre vetande.
Fläskpannkaka är min favoritmiddag, MUMS!!!
SvaraRaderaVad skönt att du har produkterna nära nu!
Kramen!
Ja det är ju ingen vanlig fläskpannkaka utan á la LCHF såklart o den är jättegod.
RaderaKram
Mina stora utekrukor är fortfarande fastfrusna i gräsmattan ;) Bad mannen att tömma dem idag, men de gick inte att flytta. Mina penséer är inte heller utplanterade ännu, men nästa vecka, då ;)
SvaraRaderaKram
Ja nästa vecka får vi verkligen hoppas att det blir bättre, det får va bra nu!
RaderaKram
Vad underbart med snödroppar, då ÄR våren på väg trots allt ;-)
SvaraRaderaKram
Jo lite så är det ju;-) Alla vårblommor är lika välkomna.
RaderaKram
Men så mycket gott!!
SvaraRaderaOch dina blomsterarrangemang är jättefina! Själv har jag bara en balkong och väntar med vårpysslingen där tills det blir lite varmare!
Kram Cecce
Tack snälla du! Förstår att du väntar lite om du bara har en balkong. Jag har drygt 3500 kvm tomt, så här finns utrymme för att pynta:-)
RaderaKram
Å va man längtar efter våren nu! När jag ser dina snödroppar så blir man så glad! Här ligger rabatterna fortfarande under snön!
SvaraRaderaJa man får vara glad för det lilla:-)
Radera