måndag 21 oktober 2013

När mörkret rullar in o julen kryper närmre

dörrkrans, julkrans, jul

Det kompakta, överväldigande hemska mörkret har nu rullat in. Vilken skillnad det var  idag på morgonen jämfört med förra veckan. Det blev jobbigt att köra, det märktes på trafikflödet. O det är så här det ska vara nu, 4-5 månader framåt, hualigen! Det är nu tankarna på julklappar kommer krypande.

IMG_20121221_173834

I förra veckan ringde min yngsta dotter och gav mig lite julklappstips. Redan? tänkte jag då. Nu känns det inte alls lika avlägset när det är mörkt o grått o kallt. Nu är det nästan så att man längtar efter att plocka fram ljusstakar och slingor för att kunna få se en glimt av ljus igen.

PhotoGrid_1356166596774

För varje år som går så ägnar jag mig nog mer o mer åt nätshopping när det gäller julklappar. Det är så himla smidigt. Snabbt o lätt o enkelt och oftast väldigt humana priser.

Böcker, kläder, teknikprylar, inget passar väl bättre än det att shoppa på nätet. Tidseffektivt och smidigt, helt min grej!

I år kommer vår jul att bli extra rolig. I år kommer min syster och systerson hem från USA och tillbringar julen här, tillsammans med oss! Det är så många år sedan sist så jag vet inte när. Med bara vuxna barn blir det en helt annan glädje med även en 11-åring i huset när tomten kommer. Att se glädjen i ett barns ögon när paketen packas upp, den är svårslagen.

1 kommentar:

  1. Det kommer bara säga swich så sitter vi där framför granen i matkoma o öppnar julklappar....men jag längtar, är så galet mysigt med allt som julen innebär. Kramisar Tina

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!