måndag 8 september 2014

En helg på Hallands Väderö i strålande solsken

För första gången i mitt liv har jag övernattat på Hallands Väderö. Det var inte utan en viss oro i kroppen som jag åkte med. Utedass, inget rinnande vatten, ingen dusch, vedspis....

Jag måste säga att mina farhågor kom på skam. Ett så´nt fantastiskt väder som denna helgen bjöd på har väl sällan skådats! Vilken tur vi hade! Det var bara att njuta i fulla drag.

Lexie, som snart är 4,5 år gammal, fick för första gången i sitt liv åka båt och trivdes bra med det. Inte nog med båtturen, hon fick också premiärbada och det var väl på tiden. Det verkade som att hon var rätt nöjd med det med. Det var underbart att se henne. Igår när vi kom hem var hon HELT slut! Så mycket nya intryck på en o samma helg. Det var roligt att se henne, hur hon snabbt tog in fyra person till i sin flock och pep om någon försvann allt för långt bort.

Vi vandrade runt, i princip, hela ön i det vackra solskenet. Vi hann även med att ligga ett par timmar på stranden i det vackra vädret.

Båda morgnarna begav vi oss ned till havet för ett morgondopp. Uppfriskanden kyligt:-) Dag 2 halkade jag okontrollerat på väg upp på klipporna men klarade mig undan med blotta förskräckelsen och några skrapsår. Ibland ska man ha tur.

Det sägs att delar av Ronja Rövardotter visst ska vara inspelad här, när de galopperar genom vitsippsfälten. Om det är sant, det vet jag inte.

Ekar o lindar och många andra träd. Är det Naturreservat så är det.

 

 

 

Kvigor, hästar o får. Idylliskt så det förslår.

Att få vakna upp här ute en solig o klar morgon, det är ljuvligt. Så mycket bättre än så här kan man nog knappast få det.

 

 

 

 
Vedspisen funkade fint även om vi bara använde den för uppvärmning. Den mesta maten hade vi med oss färdig o jösses med mat vi hade! Vi kunde nog stannat kvar en hel vecka. Det var mycket mat som åkte med hem igen.

 


 
 

Mina nya slipade Tommy Hilfiger kom väl till pass på weekendresan.

Nu är helgen över och vi är tillbaks i verkligheten igen. Nästa år i september, då åker vi tillbaka, det här kommer nog att bli tradition, det är jag säker på!

6 kommentarer:

  1. Wooo...Så fantastiskt vackert & underbart ♡ ...
    /Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen underbart! Och vackert:-)

      Kram

      Radera
  2. Vad fint där är, och det verkar spännande att få bo en stund utan allt det "nödvändiga" vi är vana vid. Härligt att ni hade så fint väder också ;-)
    Kram J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var lite spännande och helt ok men det kanske inte hade varit lika trevligt om vädret varit sämre;-)

      Kram

      Radera
  3. Det är verkligen vackert på Hallands väderö!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa där är fantastiskt fint. Vi som bor så nära borde åka ut oftare men en gång om året får väl vara bra nog.

      Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!