tisdag 4 november 2014

Måndag morgon på gymmet - Låt det kosta!

Måndag morgon och klockan är nästan 6.30 när jag kliver in på gymmet. Idag ska jag äntligen köra mitt nya program som jag fått av Hanna, helt själv. En del blev nog rätt, en del kanske inte lika bra. Det är svårt när man är ensam, utan någon övervakare. Drygt en timma höll jag på och då blev det även 10 min på löpbandet och 10 min i roddmaskinen. Roddmaskinen är faktiskt rätt effektiv, pulsen sticker direkt iväg.
 

Tisdag morgon o jag är på väg till jobbet. Nu fortsätter jag gårdagens inlägg eftersom jag bara "dog" i soffan under Ensam mamma söker, vaknade till liv när Dicte började men somnade lika snabbt igen. Det tar på krafterna att detoxa. Det är trots allt värt det när man kan kliva i det ena paret byxor efter det andra som innan inte gått att knäppa men som nu sitter löst! Det är bara 4 dagar kvar.

På jobbet tycker de att jag är ståndaktig när jag sitter där med mitt vattenglas o min frukt. Igår höll jag på att glömma av mig. Jag går och hämtar en kopp kaffe, säger Kajsa. Jag hänger med, säger jag. Näää, det gör jag inte, kom jag på, jag dricker vatten.....Det är väl konstigt, jag som dricker väldigt lite kaffe är nu helt plötsligt sugen på kaffe, det är jag aldrig annars.

Jag citerar idag Olof Röhlanders peptalk för veckan som jag tyckte var så bra. Jag prenumerar på hans nyhetsbrev varje vecka sedan lång tid tillbaka, gör det du med!

Jag hoppas att jag nu är tillräckligt missnöjd och tillräckligt desperat för att verkligen låta det få kosta!

Kan du känna igen dig i att vilja göra saker, men att inte komma till skott? Du har en idé om att skapa något nytt. Du vill förändra, bryta mönster, men tvekar igen. Låt mig berätta hur jag ser på den saken.

Det här kanske låter tufft, men sluta vela. Ska du göra det du sagt att du vill, så gör det till varje pris. Alla vill lyckas, men det får inte kosta något. Lämna den attityden bakom dig. Den tar dig ingenstans.

Snart firar jag tio år som professionell inspiratör. Jag kastade mig ut, med hjärtat före. Jag bestämde mig för att det fick kosta mig hela mitt liv om det var så, men jag vägrade hålla tillbaka. Jag betalade med mer än pengar. På notan fanns oro, felsatsningar, bakslag. Det kostade, men jag lät det kosta.

Det behöver även du göra. Stå inte där och doppa tårna i vattnet och fega. Antingen gå därifrån, eller släng dig i och paddla med fötterna som aldrig förut. Väntar du på bättre tider? Flytväst? Glöm det.

Problemet kan vara att du är för nöjd. Det går tillräckligt bra. Du har mer att förlora nu än tidigare. Om du blivit nöjd, undrar jag: trodde du att du var färdig? Helt nöjd kan du vara när du ligger på dödsbädden. Inte nu. Eller så är du inte tillräckligt missnöjd. Du är inte tillräckligt desperat. Bli då det.

Låt det kosta, min vän. Det är nämligen inte förrän du gör det fullt ut som det händer något av verkligt värde. Det är först när du sätter allt på spel som du hittar kraften. Det är då andra börjar ta dig på allvar. Det är ute på kanten magin uppstår. Hur sant och riktigt det är vet alla som vågat ställa sig där.

Ja, priset kan bli högt. Ja, det kan kosta dig hela ditt liv. Men ska du göra det här, så låt det kosta.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!