lördag 1 november 2014

När man bryter mönstret o slår nya rekord


Ibland måste man tänka utanför boxen och inte göra som man alltid har gjort. Mycket av det man gör det gör man av gammal vana, helt slentrianmässigt, utan att tänka efter. När jag/vi är ute o går vår 6 kilomtersrunda så går vi nästan alltid samma håll. Alla gånger som jag har gått/sprungit har jag valt samma håll. Det har alltid känts som att det är minst brant så.
 

Idag tänkte jag annorlunda. Jag kände mig riktigt taggad för att ge mig ut o springa. Jag la upp ett nytt intervallschema i min Runkeeper, ett snällt sådant, och gav mig ivåg, åt "fel" håll. Vad hände? Jag sprang mer o längre sträckor än vad jag hade tänkt mig. Idag kom jag aldrig till de där "mentala" backarna där min hjärna vet/tror att jag ska bli trött. Idag attackerade jag backarna från andra hållet och det var jag som skulle vinna.
 
Jag tittade varken på klockan eller pulsmätaren, jag bara lyssnade på rösten i Runkeeper och jag hade bestämt att jag inte skulle ge mig innan det var dags. Man kan ju knappast dö även om man blir trött, eller hur?
 

Idag kapade jag mitt personbästa med ca 3 minuter!!! Nu säger det såklart inte så mycket eftersom min tid på denna sträckan är ynkligt dålig. Det finns säkert de som går lika snabbt eller snabbare men det är ett stort steg framåt för mig och jag tävlar bara med mig själv!

Ja som ni ser så är det lite backigt så intervallerna kommer likom naturligt. Så är det att bo på Bjärehalvön. Backarna går inte att trolla bort, det är bara att inse att man måste gå till atack för att komma vidare.
 

Det här är bara en liten ynklig sådan.

Förutom löpning så har dagen ägnats åt att såga ved o laga gräsklippare hos mina föräldrar. En ny erfarenhet i vårt liv.

Det var INTE roligt att se de andra äta god fläskytterfilé med bearnaisesås och glass till efterrätt hos mina föräldrar idag när jag själv satt med min detoxsoppa. Ännu värre är det ikväll, helt ensam hemma med bara tråkig mat. Tur att resultaten visat sig så väl denna veckan annars vete sjutton om jag orkat en vecka till. Jag vill ha kött!!!

 

1 kommentar:

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!