tisdag 23 december 2014

PT-träning, hundbad, shopping och julköttbullstillverkning

 
Ja även om jag är ledig från jobbet så styrde jag glatt bilen mot Halmstad igår igen. En timmas PT-tid med bästa Hanna var inbokad och det vill jag inte missa för allt i världen. Nu var det dags för ett nytt träningsschema som jag kan använda när jag tränar själv. Kul med något nytt, jag började ärligt talat bli lite trött på det gamla.
 
 
Det är mycket fokus på baksida rygg, bål och armar. Intervallträningen på löpbandet som påbörjades förra veckan fortsatte vi med idag. Det är kul med nya utmaningar och jag behöver verkligen någon som peppar mig och någon som "står med piskan". Det gör Hanna bra!
 
 

Tricepsen fick sig också en rejäl omgång igår. Äntligen fattade jag hur man gör! Jag har alltid tyckt att det där går bara inte men nu fick jag en rejäl invigning i tekniken så nu helt plötsligt kan jag! Häftigt!

 
 
Efter träningen blev det ett sista julklappsinköp och klagomål på mina nytillverkade naglar. De dyraste naglar jag någonsin gjort och så är tre naglar borta efter mindre än 5 dagar! Naglarna tog dessutom 2 timmar o 45 minuter att tilllverka!!! Helt sanslöst. Den salongen får inte högt betyg från mig även om personalen nog var den trevligaste som jag någonsin mött. Naglarna jag gjorde i Florida för över en månad sedan har varat ända tills nu. Vilken skillnad!
Gårdagens tråkigaste: Tanka bilen, detta nödvändiga ont som man drar sig för i det längsta.
 
På eftermiddagen var det dags att lämna in Lexie för badning, föning och borstning. Oj vad skönt att slippa ha allt det hundhåret i badrummet! Efter 1 timma hämtade jag en väldoftande, torkad och borstad hund. Så fick även hon sittt julbad!
 
 
Eftermiddagen innehöll också lite shopping tillsammans med min syster och min systerson som är i Sverige på besök. I sportaffären hittade systersonen ett hockeyspel som nog såg lite lockande ut. Synd att tomten nog redan är färdig med julklapparna:-)
 
 
 

2 kg köttfärs var inköpt och tillsammans med systersonen rullade jag snabbt ut dem till fina köttbullar som sedan stektes i ugnen. Jag har ett speciellt julköttbullsrecept som är fantastiskt gott:

Julköttbullar med kryddpeppar

1 kg nötfärs

3/4 dl pofiber

2,5 dll vispgrädde

1 riven gul lök

1 ägg

1 tsk salt

4 krm malen kryddpeppar

1 krm svartpeppar

ev 2 msk fransk senap (vilket jag uteslöt igår)

 
Efter att ha blandad allt och rullat till köttbullar la vi ut dem på plåtar och stekte i ugnen i 225 gr tills de fått färg. Hur smidigt som helst och man slipper stekos i köket.

 

 
 
 
 


 

1 kommentar:

  1. Önskar dig o familjen en God fortsättning. Julkramen Tina

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!