torsdag 16 april 2015

Inspiration o glädje med Leo Razzak, Anna Dyhre m fl

 

Vilken dag det blev! Jag är helt uppfylld av allt jag hört och sett idag. Ändå så påstod Leo Razzak, som var en utav dagens talare att vi skulle ha glömt 30% av det vi hört idag redan ikväll. Imorgon har vi glömt 70% o sen "fadar" det bara ut. Lite sanning i det ligger det nog.

 

 
Dagens snyggaste skor tillhörde defintivit Anna Dyhre som pratade om Work life balance. Jösses så många skratt hon drog ner. Det var nästan mer Stand-up comedy än föreläsning men det kunde behövas så där på eftermiddagen. Ja det där med att ha balans i tillvaron betyder inte samma för alla. En del trivs med ett högt tempo både på jobbet och hemma och blir mer stressade av att ha för LITE att göra medan det är tvärt om för andra. Anna frågade hur många i rummet som kände att de hade en bra balans mellan jobb och fritid. Det var 2 personer i rummet som räckte upp handen.

En annan sak som framkom på mer än ett av dagens föreläsningar är att 90-talisterna är de som idag söker trygghet, hem o familj. För dem är trygghet viktigt, även tryggheten i ett stabilt jobb. Trenden börjar vända. Idag är det de över 65 som plockar fram alla pengar ur madrassen o lever livet, reser, partajar o säger "skit i dem som kommer efter, vi lever upp våra pengar här o nu".

 
Renata Chlumska var dagens moderator och det var hon med bravur.
Morgondagens kontor var ett utav semiinarierna jag valde.

Just nu pågår en revolution i arbetslivet. Nya värderingar, ny teknik och nya krav medför att arbetsplatserna förändras i grunden. Den nya tekniken ger möjligheten för många att arbeta på helt nya sätt, frikopplade från fasta arbetsplatser och kontorslandskap. Kommunikation är möjlig hela tiden. Vad innebär detta för framtiden? Erik Herngren föreläste och pratade om ketchup-effekten när det gäller den digitalisering som vi pratat om i 15 år. Nu smäller det bara till och allt händer på en gång. Det gäller att vi hänger med. Många jobb kommer att försvinna men nya tillkommer. Programmering kommer nog att bli framtidens melodi.

 

Dagen avslutade med Leo Razzak. Denna underbara entreprenör som jag lyssnade på redan i somras när han var Sommarpratare. Han berättade om sin tuffa uppväxt och om jämställdhet och integration. När han var klar fick han stående ovationer! En helt makalös berättelse och jag vet att jag var lika tagen när jag lyssnade på hans sommarprat i somras.

 
Men visst är det tragiskt att ett sån´t stort hotell som hotell Tylösand bjöd på en ren sockerfrukost! Jösses säger jag bara! Tur man klarar sig utan sådana mellanmål!

 

När jag äntligen kom hem framåt kvällen så drog jag på mig mina joggingkläder och gav mig ut i kylan o blåsten tillsammans med Lexie och min älskade. Jag VILLE ut o jogga men när jag väl kom ut så fanns inte viljan där ändå men jag tog mig runt om än inte på någon rekordtid och det är väl gott nog.

 

1 kommentar:

  1. Låter som en inspirerande dag! Leo R känner jag igen namnet på,men missade nog hans sommarprat, kanske man ska lyssna på det nu istället?
    Duktiga du som gick ut i alla fall!!!

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!