tisdag 29 mars 2016

En dag på mitt hemmakontor

Tänk vilken lyx det är att ibland få sitta hemma och jobba. Halv 7 på morgonen sitter jag redan framför datorn och det efter att även ha sovit liiite längre än vanligt.

Middagsvila unnade jag mig också. 30 minuters sömn mitt på dagen, det är som balsam för själen. Jag måste bli bättre på hemarbete igen, jag mår så bra utav det. Att få sitta i lugn o ro och bara få jobba undan. Visst, telefonen ringer ändå men det känns ändå som att man får så mycket mera gjort.

Nu har jag planerat in nästan en dag i veckan framöver. Jag ska försöka att hålla det, om man inte planerar så blir det inte av.

Halv 4 la jag ner verksamheten med lite dåligt samvete efter bara 7,5 timmas arbete. Varför har jag alltid dåligt samvete om jag inte jobbar mer än alla andra? Om man har över 40 timmar på flexkontot så måste man ju ta ut det någon gång, eller hur? Ändå får jag dåligt samvete var gång jag ska kompensera mig själv för all tid jag lägger ner. Sjukt, eller hur? Jag är värd att vara ledig ibland för det har jag redan jobbat in, så det så! (Det där var bara för att övertyga mig själv;-)

Nu när jag fick lite extra tid över så åkte jag till Boarp och proppade bilen full med planteringsjord och barkmull, här ska jordförbättras! Jag hann även med en sväng in i gardinaffären där jag fick med mig ett par nya gardiner hem till sovrummet. Nu blev det blått! Min dotter har nog rätt, jag är nog inne i en blå period. Nya kuddfodral blev det också men de är jag inte alls nöjd med så de kommer jag att lämna tillbaks, jag får leta vidare. Byter man färg i sovrummet så krävs ju såklart lite mer inköp. Nya påslakan t ex men det köper jag så gärna. Foton kommer en annan dag.

Den stora viktdepressionen kom över mig ikväll. Köpenhamn gick bra men det gjorde inte påsken. Plus 2 kg på vågen är inte kul!!! Jag blir så trött, det är så lite som gör det. Minsta lilla jag unnar mig så sticker vikten upp. Jag står o stampar på samma ställe, hela tiden!! Ändå var jag innan rätt så nöjd, att ligga runt 75 känns helt ok för mig istället för som tidigare runt 80 och däröver. Nu är det på väg uppåt igen och det känns som att jag bara inte orkar ta tag i det!!! Det är sååå tråkigt att vara så begränsad hela tiden. JAG VILL ÄTA!!!

Jag inser också att vi rörde oss löjligt lite under påsken. Vi satt mest o degade i soffan framför tv:n. Förra veckans totala rörelseresultat kom bara upp i 98%. Två dagar 42 resp 44%. Det är inte ok. Jag lovar att hädanefter inte ge mig innan min Polar loop meddelar att jag har nått upp till 100% av mitt dagliga aktivitetsmål. Det är väl det minsta man kan begära. Som tur är så är det Studio 4 träning imorgon igen, då ska vi ge järnet!!

Sitter o tittar på Parneviks på tv, detta underbara program, o där ser jag att de har exakt likadana stolar som finns vid stranden i Lauderdale by the sea! De är hur läckra som helst, jag bara älskar dem. Grälla, härliga pastellfärger, precis min stil!

Imorgon är en annan dag och då kanske vågen redan är lite snällare! Man kan ju alltid hoppas:-)

2 kommentarer:

 1. Jag önskar också att jag hade kunnat jobba hemifrån ibland...men omöjligt i mitt yrke. I stället flexade jag ut efter lunch i dag för att åka hem och ta hand om min slutkörda/deppade lilla dotter. Livet som mamma innebär att man alltid för vara på sin vakt ;-)
  Den där vikten ja....jag går också upp i vikt hyr lätt som helst, ibland räcker det att bara titta på nåt gott så tickar det uppåt. Surt!
  Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att du inte kan det:-) Det är ett privilegium att få göra det.

   Skönt med ngn som förstår det där med vikten.
   Kram

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!