lördag 16 juli 2016

30 grader, sol o värme, det är då jag trivs som bäst. Vårt paradis på jorden?

14 juli - dag 1 resan ner
7.28 och vi sitter på tåget mot Kastrup. Denna underbara känsla när man vet att man är på väg. Förväntansfull, förhoppningsfull, semester, fullkomlig och total avkoppling, sol och värme. Förlåt att jag tjatar men jag är såååå nöjd med vårt beslut att boka en resa denna sommar. Prognosen för Sverige ser väldigt ostadig ut och temperaturen verkar hålla sig mestadels under 20 grader. Prognosen för Malaga däremot, runt 30 och sol, sol, sol:-) Det är då jag trivs som bäst.

 

 

Planet gick i tid och vi landade i tid. Tyvärr hade älsklingens nya resväska, som han fick av mig i present förra året, spruckit. Fram till Norwegians disk för att fylla i en skadeanmälan och sen får vi väl fixa det på hemmaplan. Tyvärr finns nog Inte dessa väskor kvar men jag hoppas han får något annat snyggt.

 

Från Malagas flygplats gick vi bara tvärs över gatan för att köpa biljett till tåget och sen åkte vi. Tåget mellan Malaga och Fuengirola går var 20:e minut. 4 euro till Benalmadena och drygt 10 minuters resväg, det känns helt ok.

 

På tågstationen i Benalmadena tog vi faktiskt en taxi till lägenhetshotellet. Att gå o släpa på stora, tunga väskor när man inte vet vart man ska hän, det kändes inte som någon bra idé. Vi tog en taxi, 10 euro och så var vi framme.

 

 

JSM Apartementos, inget jag kommer att rekommendera någon att bo på och inget jag vill bo på igen men läget förlåter det mesta. Det ligger nästan PÅ bästa stranden, helt ok igen:-) Det är huset närmast på bilden.

15 juli - Dag 2

Benalmadena, en ort jag bara googlade mig fram till för ett tag sen o så rätt jag hade. Här trivs vi redan helt perfekt! En lååång strandpromenad där man kan springa, vilket vi provade i morse (med värsta trappträningen) och berg inte långt härifrån där man troligtvis kan hitta fina cykelvägar (vilket lockar min man). Marinan i Benalmadena utsågs till världens! Bästa marina 2013! Massor med fina båtar, faktiskt lite "Cannes-känsla" om än inte lika exklusivt. Ca 70.000 invånare och vi gillar lite storstadspuls när vi är i väg. Vi bor så lantligt hemma att det här känns väldigt lockande för oss. Massor med restauranger och barer och lite lagom tempo. Även om det kanske är värsta turistsäsongen så känns det verkligen inte trångt. Turistiskt? Tja kanske men inte som på Kanarieöarna där många pratar svenska och även menyerna finns på svenska. Här har vi nog inte hört ett svenskt ord ännu. Mer engelska i så fall.

 

Stranden är lång och bred med en massa fotbollsmål och volleybollnät för den som vill vara aktiv. När man går i och badar så är det djupt på en enda gång och vågorna går höga. Man kan bara stå stilla i midjehögt vatten så sköljer vågorna över en. Helt ljuvligt!

 

 

Orterna här nere går ihop. Igår gick vi över 24000 steg. Bara några hundra meter bort kliver man in i Torremolinos. Där var det genast mycket mera folk, mer turistiskt, mer partylikt, mera liv. Idag ska vi traska till stationen och ta oss till Fuengirola som inte heller ligger alls långt bort men åt andra hållet.

 
 

När man läser inlägg på Facebook om novemberväder, sitta inne, ser bilder på kompisar som sitter ute o solar med dunjacka på, då är man extra nöjd med beslutet att åka hit. Här är det sol, sol, sol och åter sol. Inte ens mitt i natten behövs någon kofta.

Här är allt vi vill ha, en oändlig strandpromenad att springa på, vilket vi provade igår, en lång trappa, trappträning, och så berg där man förhoppningsvis kan cykla. Det kan nog inte bil så mycket bättre än så här.

 

Mitt i all glädje så smyger sig ändå sorgen in. Lastbilsmassakern i Nice, så fruktansvärt! För två år sedan var vi i Cannes på nationaldagen och strosade längs en strandpromenad. Varför??

Undantagstillstånd i Turkiet, militärkupp, landets gränser stängda. Där var vi för 2 månader sedan!! Ska jag vara ärligt så var vi även nära att köpa varsin resa till Side istället för hit nu på vår semester. Priserna var nästan oemotståndliga. Vilken tur att vi inte gjorde det!! Det känns ändå väldigt tungt. Vart är världen på väg?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!