tisdag 19 juli 2016

På promenad genom stan

En partykväll på semestern brukar höra till. Inte för att det brukar bli så sent men vi unnar oss lite mer än annars. Idag klev vi då upp lite senare än vanligt. Klockan var nog faktiskt 9;-) innan vi slog upp våra blå. Idag blev det ingen jogging, benen behövde vila. Idag vände vi på rutinerna. Först frukost och sen promenad. Ca 6 kilometer för att utforska omgivningarna.

Mitt i Benalmadena ligger en helt fantastisk oas. Palomaparken. En sjö, vacker natur och en massa djur. Lite som Slottskogen i Göteborg kanske.

 
Vi gick gata upp o gata ner. Visserligen finns det en oändligt lång och platt strandpromenad men i övrigt är det verkligen inte platt! Det är stora höjdskillnader över allt. Benen får verkligen vad de tål men det behövs. Jag vet inte när jag senast levt så dåligt på en semester. Jag har ätit fish and chips, bröd, glass och druckit öl....Vilken kolhydratladdning! Det börjar redan kännas på shortsen tyvärr. Det får nog bli en vattenfasta igen när vi kommer hem och imorgon blir det återigen en morgonjogging.

 

 
 
Idag är planen att ta tåget till Malaga för se sig omkring där samt ev få lite möjlighet till shopping. Stranden får stå tillbaka, eller i alla fall vänta, tanken är nog att hinna tillbaks för att ändå få lite sol i slutet av dagen. Här ligger folk på stranden till långt fram på kvällen så det ska nog hinnas med.

Det är helt ljuvligt att bada här. Vattnet är nog inte så varmt, 22-24 grader kanske men det svalkar gott i denna hettan. Det blir djupt så fort man kliver i och vågorna går höga så man kan i princip bara still i vattenbrynet och ändå bli helt översköljd. Lovely!

 

 
Jag måste erkänna att vi blivit lite bekväma. Nästan varje dag har vi hyrt solstol o parasoll. Är det åldern? Det är rätt bekvämt att ligga på en riktigt solsäng istället för rakt ner i sanden. Vi trivs fantastiskt bra.

 

Häromdagen var vi på den har irlandska puben. Nutella Coctail!! Mer godis än drink och min man kände sig bara tvungen att prova. Eat stort brett leende spred sig over hela ansiktet. Jag tog forsiktigt en sipp men tyckte att det var allt for sött. Ett glas rött passade mig så mycket bätttre.

 

Räkor i vitlök. En riktig favorit hos mig. Igår åt jag det både till lunch och som förrätt på kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!