lördag 23 juli 2016

På utflykt med en Fiat Panda till Marbella och Mijas

 
I onsdags hyrde vi en liten bil, en Fiat Panda, och gav oss iväg mot först Marbella och sen Mijas. Mijas tipsade en vän oss om och med tanke på att hon sa att det var fantastisk utsikt där uppe så var jag väl beredd på bergsvägar och det var rätt ok, bättre än när vi var i alperna, men jag uppskattar det verkligen inte. Min man konstaterade att jag var väldigt tyst...

 

Mijas var verkligen en pittoresk liten by högt uppe i bergen. Bara vita hus och alla hade blå krukor på väggarna. Hur sött som helst. O utsikten då, ja, den var verkligen vidunderlig! Det var värt resan hit upp. Vi körde upp från Marbella-hållet och körde ner mot Benalmadena. Vägen ner var betydligt bättre så om vi åker upp dit igen, så får det bli den vägen.

 
Vi var även bara tvungna att stanna på väg upp mot Mijas för att ta kort på en annan vit by som klättrade på bergsväggarna. Tänk att bo så jämt!! Backe upp o backe ner och husen hänger ut över klipporna.

 

 
Ja som sagt, dagen började med ett besök i Marbella. Biluthyraren rådde oss att se de gamla delarna, det andra var inte så mycket att ha enligt henne. Ja gör man bara snabba nedslag i en stad eller en by, då hinner man ju inte se allt. Det fick bli en promenad längs med stranden och hamnen (som inte alls var lika fin som i Benalmadena), en kopp Cappuccino där och sen strosade vi runt i de gamla delarna. Där var det verkligen helt ljuvligt och jag njöt. Jag gillarJag antar att de fina båtarna i Marbella ligger i Puerto Banos.

 

 

 
Om man bara hade haft en liten tös....vilka klänningar!! Det kliade i fingrarna, jag ville verkligen köpa, men till vem?

 

Den finaste av skinkor, ca 1500 kronor kilot. Ser verkligen läckert ut.

Wifi har inte funkat på paddan på flera dagar = stor frustration och inget bloggande. Idag så funkar det helt plötsligt igen men nu packar vi o åker hem. Några timmar på stranden eller några timmars promenad. Kl 1 lämnar vi Benalmádena och tar tåget till Malaga för att flyga hem. Det känns rätt lätt. Vi har haft 9 dagar med helt fantastiskt väder och jag ser att det är 26-27 grader även hemma. Då ska det bli gott att komma hem.

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!