måndag 26 december 2016

Julen är förbi, Urd knackar på dörren och vår spanska lägenhet väntar på oss

Så är julen förbi. Hela helgen har jag haft förmånen att få ha mamma på besök. Julafton firades med 4 utav 5 barn och en respektive. God mat och trevligt sällskap och kvällen bara försvann. Kvällen blev inte så lång för mina barn då en Spanienresa väntade dagen efter men det var helt ok.

När vi började städa vinden så hittade vi en gammal film från när barnen var små. Det blev en nostalgisk stund tillsammans med många skratt. Så kul att ha.
Ätit har man gjort så att magen står i fyra hörn. Nu är nog julmaten i princip slut. Imorgon får det bli vattenfasta och sen ett par dagar med snål kosthållning för på fredag bär det iväg! Då reser vi till vårt spanska hem för att fira nyår och njuta av livet i tio dagar. 15-18 grader på dagen o 6-14 grader på natten. Inte högsommar precis men betydligt bättre än i Sverige. Rapporten idag från dottern som redan är där, en bild på bara ben o tår från stranden. Det känns ju rätt så lovande:-) Vi ska nog kunna få lite sol även om inte temperaturen är så hög.
En gång har vi hittills bara varit där så längtan är stor. Ända sedan vi var där har vi haft en konversation med vår mäklare om att värme/kyla i lägenheten måste kollas upp då vi hade en känsla av att den nog inte fungerade. Efter många mail och påminnelser och efter ett antal hantverksbesök så vi fick vi så äntligen besked om att värme/kyla var fixat! Dagen innan julafton! Då var uteaggregatet bytt då de kommit fram till att det var det som var problemet. Snacka om sista minuten men bättre sent än aldrig. Nu hoppas vi att slippa frysa när vi kommer ner.

Ute är det stormvarning och stormen Urd knackar på dörren. De varnar för upp emot 31 m/sek i byarna i natt. Än är det inte så farligt men man vet ju aldrig hur det blir. Det är skönt att sitta inomhus och det är skönt att veta att vi imorgon ska samåka till jobbet så att jag slipper köra själv.

Idag kom jag äntligen igång lite med träningen igen. Först en promenad med mamma och sen 30 minuters boxnings-tabata här hemma. Det känns riktigt bra. Dekadansen får nu vila några dagar....Kanske, kanske att det kan bli en o annan stund på den här stranden den närmsta veckan😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!