fredag 29 december 2017

En liten roadtrip till Naples, Sanibel Islands o Fort Meyers






Igår fick faktiskt morgonträningen stå tillbaka. Istället gick vi upp tidigt för att sätta oss i bilen för en liten roadtrip till bl a Naples och Fort Meyer. Naples som jag hört så många prata gott om och att där ska vara så vackert.


Vackert var det verkligen också. Väldigt småstadsaktigt men ändå lyxigt. Inga höga hus här i de äldre delarna men däremot stora o vräkiga villor och butiker med svinaktigt höga priser.




Mäktiga uppfarter framför varje hus i sann amerikansk anda. Pittoreskt men ändå lyxigt i trevlig blandning.



Stranden hade den vitaste o finaste sand jag någonsin sett hittills i mitt liv. Mitt framför ögonen på oss kom dessutom en delfin simmandes längs med strandkanten och gjorde små hopp o vändningar här o där. Vi tog oss inte tid att lägga oss här, det ångrar jag lite, det var så fint.




Här hann vi med att uppleva både fika, vackra vyer och lite vacker konst innan vi drog vidare mot Fort Meyers beach.


Jo men förresten, här kunde man också köpa "fitflops"🙈🙊 men de föll inte mig i smaken😊


I Fort Meyers beach stannade vi till för att äta lunch på ett lite osannolikt ställe. The beached whale. Fort Meyers beach hade helt annan karaktär än Naples. Här var det lite mer hippiestuk. Byggnaden vi åt i såg väldigt ruffig ut och vi kände oss väl lite tveksamma men oj så gott det var! En riktig fullträff på vägen.


Efter lunchen drog vi vidare till ön Sanibel Islands som skulle vara så fin. Det var den säkert också men vi körde runt i timmar för att hitta en parkeringsplats där vi kunde ställa bilen för att komma ner till stranden men lyckades inte. Från vägen kunde man inte heller se stranden så det kändes lite misslyckat. Jag skulle dock gärna åka tillbaka hit men då för att hyra cykel för att ta sig runt. Här fanns cykelbanor överallt och folk cyklade både härs o tvärs. Det är nog på så sätt man ska se Sanibel Islands. Captiva Islands hoppade vi helt över och drog istället vidare till Fort Meyers (som inte alls ligger i närheten av Fort Meyers beach).


I Fort Meyers fick vi verkligen en bra känsla. Här besökte vi Downtown och åt en helt ljuvlig hemgjord glass. Här fanns hur många trevliga och inbjudande uteserveringar som helst där vi helst bara hade velat dimpa ner för en stund. 












Överallt i staden kunde man beskåda dessa läckra plåtskulpturer. Helt magiskt! Jag blev verkligen fascinerad, tänk så skickligt att få till dessa figurer helt i plåt? Med tånaglar o allt? Hit vill vi verkligen åka tillbaka för att stanna ett par dagar.




Efter drygt 2 h körning var vi äntligen hemma igen vid 8-tiden på kvällen efter en underbar utflyktsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!